• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 7, شماره 27
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 7, شماره 27
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تولید آنزیم ال -آسپاراژیناز در مخمر یارروویا لیپولیتیکا

    (ندگان)پدیدآور
    درویشی, فرشادشمسی, فرشته
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    521.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی- فارسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: آنزیم ال- آسپاراژیناز تجزیۀ ال- آسپاراژین را به ال- آسپاراتیک‌اسید و آمونیاک تسریع می‌کند. این آنزیم در درمان بیماران مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد، ملانوسارکوما و لنفوما استفاده می‌شود و در تولید مواد غذایی بدون آکریل‌آمید کاربرد دارد. با‌توجه‌به کاربردهای مهم این آنزیم، هدف پژوهش حاضر معرفی منبع جدید میکروبی برای تولید ال- آسپاراژیناز یوکاریوتی است. مواد و روش‏‏ها: تولید کمّی و کیفی ال-آسپاراژیناز در چهار سویۀ مخمر یارروویا لیپولیتیکا بررسی شد. بررسی کیفی تولید ال-آسپاراژیناز روی محیط‌کشت حداقل آسپاراژین‌آگار و سنجش کمّی ال- آسپاراژیناز در محیط‌کشت سیزپکس داکس به روش طیف نورسنجى با معرف نسلر انجام شد. نتایج: هر چهار سویه با ایجاد هالۀ ارغوانی‌رنگ اطراف کلنی نشان دادند قادر به تولید آنزیم آسپاراژیناز هستند. پس‌از 24 ساعت، سویه‌های DSM3286، DSM70562، DSM3218 و CBS6303 به‌ترتیب 14/17، 11، 98/6 و 61/5 واحد‌در‌میلی‌لیتر آسپاراژیناز در محیط‌کشت سیزپکس داکس تولید کردند. بحث و نتیجه‌‏گیری: یارروویا لیپولیتیکا سویۀ DSM 3286 با ایجاد بیشترین قطر هاله و تولید بیشترین مقدار آنزیم آسپاراژیناز بهترین سویۀ تولید‌کنندۀ آسپاراژیناز انتخاب شد. امکان استفاده از مخمر یارروویا لیپولیتیکا به‌شکل منبع بالقوه‌ای از ال- آسپاراژیناز وجود دارد.
    کلید واژگان
    مخمر یارروویا لیپولیتیکا
    آسپاراژیناز
    داروی ضد سرطان
    تولید
    بیوتکنولوژی صنعتی و محیطی

    شماره نشریه
    27
    تاریخ نشر
    2018-09-23
    1397-07-01
    ناشر
    دانشگاه اصفهان
    University of Isfahan
    سازمان پدید آورنده
    گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران.
    گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران.

    شاپا
    2322-5173
    2322-5181
    URI
    https://dx.doi.org/10.22108/bjm.2018.111339.1133
    http://bjm.ui.ac.ir/article_22966.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413391

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب