• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 4, شماره 14
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 4, شماره 14
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی شرایط بهینه رشد و ارزش غذایی دو ریزجلبک بومی، هماتوکوکوس و دسمودسموس کوناتئوس در محیط‏ های کشت مختلف

    (ندگان)پدیدآور
    نادری فارسانی, مهدیمشکینی, سعیدمناف فر, رامین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    315.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی- فارسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: تعیین بهینه شرایط کشت یک جلبک تک سلولی با استفاده از محیط‏های کشت ضروری از مهم‏ترین ملزومات کشت صنعتی یک جلبک است. دو ریزجلبک هماتوکوکوس و دسمودسموس کوناتئوس جزو ریزجلبک‏های مهم آب شیرین با کاربرد صنعتی بالا هستند که به تازگی از آب‏های داخلی استان آذربایجان غربی جداسازی شدند. ‏‏‏ مواد و روش‏‏ها: به منظور تعیین بهترین محیط کشت برای این دو گونه تأثیر پنج محیط کشت مختلف (BM، RM، OHM، BBM و CHU) بر رشد، محتوای اسید چرب و پروتئین این دو گونه در یک دوره 12 روزه بررسی شد. برای تعیین نرخ رشد، تراکم سلولی و زمان دو برابر شدن جمعیت ریزجلبکی، شمارش جلبک‏ها به شکل روزانه و با استفاده از لام هموسیتومتری انجام گرفت. در مرحله سکون ریزجلبک‏ها به منظور تعیین میزان اسیدهای چرب و پروتئین برداشت شدند. ‏‏‏ نتایج: نتایج این ‏پژوهش بالاترین میزان تراکم سلولی (105×68/0 ± 9/18 سلول در میلی‏لیتر) و میزان رشد ویژه (06/0 ± 16/0 در روز) را در ریزجلبک هماتوکوکوس در محیط کشت OHM نشان داد. این بررسی نشان داد بیشینه تراکم سلولی (105×11/1 ± 31/21 سلول در میلی‏لیتر) و بالاترین میزان رشد ویژه (06/0 ± 17/0 در روز) دسمودسموس کوناتئوس در محیط کشت RM حاصل می‏شود. علاوه بر این بیش‏ترین میزان اسیدهای چرب چند غیراشباع و n−3/ n−6 در هر دو ریز جلبک در محیط کشت BBM به دست آمد. ‏‏‏ بحث و نتیجه ‏گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، بین ارزش غذایی ریز‏جلبک از نظر محتوای اسیدهای چرب و میزان رشد ارتباط چندانی مشاهده نشد و به نظر می‏رسد مسیر مکانیسم رشد جلبک‏ها در تعادل با ارزش غذایی آن‏ها نیست و مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است. هرچند با استفاده از محیط کشت BBM برای این دو ریز جلبک می‏‏توان به نرخ رشد کمابیش مناسب و ارزش غذایی کافی دست پیدا کرد.
    کلید واژگان
    اسیدهای چرب
    پروتئین
    دسمودسموس کوناتئوس
    میزان رشد ویژه
    هماتوکوکوس
    بیوتکنولوژی صنعتی و محیطی

    شماره نشریه
    14
    تاریخ نشر
    2015-08-23
    1394-06-01
    ناشر
    دانشگاه اصفهان
    University of Isfahan
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ایران
    استادیار بهداشت و بیماری‏های آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ایران
    استادیار بیوتکنولوژی آبزیان، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ایران

    شاپا
    2322-5173
    2322-5181
    URI
    http://bjm.ui.ac.ir/article_19575.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413333

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب