• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 3, شماره 12
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 3, شماره 12
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثرات سینرژیسمی عصاره بوتانلی گیاه Cyclamen coum و آنتی‏بیوتیک سیپروفلوکساسین بر مهار تشکیل بیوفیلم Pseudomonas aeruginosa

    (ندگان)پدیدآور
    عبدی عالی, احیاءشفیعی, مرواریدشاهچراغی, فرشتهصبورا, عذراغضنفری, طوبی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    564.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی- انگلیسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: عفونت‏های ناشی از P. aeruginosa مولد بیوفیلم یکی از عوامل مهم مرگ و میر در بیماران مبتلا بهفیبروز سیستیک هستند. بر اساس نتایج بسیاری از پژوهش‏ها، بیوفیلم‏ها نسبت به بسیاری از آنتی‏بیوتیک‏ها به دلیل ساختار نفوذناپذیر مقاوم هستند. برای کاهش مقاومت باکتری‏ها به آنتی بیوتیک‏ها، باید تشکیل بیوفیلم مهار شود.در این مطالعه، اثرات ضدبیوفیلمی عصاره بوتانلی گیاه C. coum گیاه متعلق به خانواده Myrsinaceae در ترکیب با سیپروفلوکساسین علیه بیوفیلم P. aeruginosa بررسی شد .   مواد و روش ‏‏ ها: ابتدا توانایی تشکیل بیوفیلم، در سویه P. aeruginosa PAO1 و سویه بالینی P. aeruginosa (PA214) توسط روش میکروتیترپلیت اثبات شد. عصاره‏گیری بخش توبر(ساقه زیرزمینی) گیاه C. coum توسط محلول‏‏های دی اتیل اتر، الکل اتانول و بوتانول انجام شد. فعالیت ضدمیکروبی و ضدبیوفیلمی عصاره بوتانلی گیاهC. coum (که دارای ترکیبات ساپونینی بود) به تنهایی و در ترکیب باآنتی‏بیوتیک سیپروفلوکساسین توسط روش‏های microdilution و کریستال ویوله بررسی شد. تاثیرات سایتوتوکسیسیته عصاره بوتانلی گیاه C. coum بر روی سلول‏های HT-29 توسط روش MTT بررسی شد .   نتایج: توانایی تشکیل بیوفیلم توسط سویه‏‏های P. aeruginosa به شکل کمی اثبات شد. میزان ساپونین عصاره بوتانلی گیاه C. coum ، 156 میکروگرم بر میلی‏لیتر بود. عصاره بوتانلی گیاه C. coum تاثیرات ضدمیکروبی علیه سویه‏‏های آزاد-زی P. aeruginosa نشان داد. ترکیب عصاره بوتانلی گیاه C. coum و آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین به‏طور معنی‏ داری سبب مهار تشکیل بیوفیلم شد (ΣFBIC ≤ 0.5) . عصاره بوتانلی گیاه C. coum فاقد اثرات سایتوتوکسیک برروی سلول‏‏های HT-29 بود .   بحث و نتیجه ‏ گیری: ترکیب عصاره بوتانلی گیاه C. coum و آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین فعالیت ضدبیوفیلمی معنی‏داری علیه P. aeruginosa نشان داد، اما هنوز مستلزم تحقیقات بالینی بیشتری است.
    کلید واژگان
    P. aeruginosa
    بیوفیلم
    Cyclamen coum
    سیپروفلوکساسین
    ایمنی شناسی میکروارگانیسم ها

    شماره نشریه
    12
    تاریخ نشر
    2015-01-21
    1393-11-01
    ناشر
    دانشگاه اصفهان
    University of Isfahan
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار میکروبیولوژی، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران
    دانشجوی دکتری میکروبیولوژی، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران
    استاد باکتریولوژی، انستیتوپاستور ایران، تهران، ایران
    دانشیار میکروبیولوژی، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران
    استاد ایمونولوژی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

    شاپا
    2322-5173
    2322-5181
    URI
    http://bjm.ui.ac.ir/article_19548.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413304

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب