نکات مهم برای کاهش تلفات لارو در مرحله «جایگزینی غذای زنده با غذای فرموله»
(ندگان)پدیدآور
ناظم رعایا, سمیراآهنگرزاده, میناجرفی, الهامنوع مدرک
Textمقاله ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
یکی از مشکلات برجسته در پرورش لارو ماهیان دریایی که دربرگیرنده ضرر مالی فراوان میباشد مرگومیر زیاد در مرحلهای است که لارو برای تغذیه مجبور به تغییر رژیم غذایی از غذای زنده به سوی غذای فرموله است. دلیل جایگزینی غذای زنده با فرموله هزینه-های بالاتر تولید، بار باکتریایی بالا و ارزش غذایی غیرقابل اطمینان در غذاهای زنده میباشد. غذاهای تجاری فرموله، این نگرانیها را برطرف کرده و هزینههای مربوط به پرورش لارو را کاهش میدهد و درنتیجه سرمایهگذاری پرسودتری را در آبزیپروری فراهم می-سازند. در این مقاله سعی بر آن شده است تا توصیههایی در نظر گرفته شود که میتواند به پرورش دهندگان در گذراندن موفقیت-آمیز این مرحله لاروی کمک کند. توجه به مرحله تکاملی لارو، رفتار لارو، راهکارهای تغذیهای و در نظر گرفتن عواملی مانند مدیریت بهداشتی مؤثر و پایش شرایط محیطی که در موفقیت این تغییر اثرگذار هستند به بحث گذاشته میشود.
کلید واژگان
لاروتغذیه
ماهیان دریایی
جایگزینی غذای زنده با فرموله
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-09-231396-07-01
ناشر
پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشورسازمان پدید آورنده
پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشوراستادیار پژوهشی بخش بهداشت و بیماریهای آبزیان- پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور- اهواز- ایران
پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران




