طول عمر گل های شاخه بریده ژربرا تحت تاثیر اسانس آویشن و سالیسیلیک اسید
(ندگان)پدیدآور
قلمبران, محمد رضابرنارد, فرانسوازعبدالهی, محمد
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زیبایی گل ژربرا به طول عمر گلبرگهای آن وابسته است و طول عمر گلبرگها به حفظ آب بافت گلبرگها و فعالیتهای متابولیسمی سلولها بستگی دارد. تولید کنندگان گل شاخه بریده از ترکیباتی که نقش حفاظت و تقویت کننده فعالیتهای متابولیسمی سلول و توانایی حفظ پتانسیل آب بافتها و دفع کننده عوامل بیماریزا را دارند، استفاده می کنند. تحقیق حاضر با هدف تعیین طول عمر و فعالیتهای متابولیسمی سلولهای بافت گلبرگها تحت مصرف اسانس آویشن و سالیسیلیکاسید، اجرا شد. تیمارها، غلظتهایی از اسانس آویشن (0، 150، 300 و 600 میکرولیتردر لیتر) و سالیسیک اسید (0، 500، 1000 و 2000 میکرومولار در لیتر) و استفاده همزمان از آنها در محیط آبی نگهداری گلهای شاخه بریده بودند. تیمارها بهصورت فاکتوریل (4×4) در قالب آماری کاملا تصادفی در سه تکرار و در شرایط آزمایشگاه مورد مطالعه قرار گرفتند. مهمترین صفات اندازه گیری شده در این تحقیق عبارت بود طول عمر، محتوی نسبی آب، فعالیت آنزیمها (فنیل آلانین آمونیالیاز، پراکسیداز و کاتالاز)، محتوی مالون دی آلدهید و محتوی آنتوسیانین در سلول گلبرگها. مهمترین نتایج بدست آمده نشان داد استفاده از غلظت 600 میکرو لیتر در لیتر از اسانس آویشن در ظرف نگهداری گلهای شاخه بریده ژربرا به دلیل داشتن خواص آنتیاکسیدانت و ضدمیکروبی طول عمر گلها را نسبت به شاهد 4 روز افزایش داد. همچنین غلظت 2000 میکرو مول بر لیتر از سالیسیلیکاسید به دلیل افزایش توان سیستم دفاعی بافت گلبرگها از طریق افزایش مقابله به تنش اکسیداتیو سلول ها طول عمر گلهای شاخه بریده ژربرا را از 4 روز به 8 روز افزایش داد.
کلید واژگان
کلمات کلیدی: ژربراطول عمر
اسانس آویشن
سالیسیلیکاسید
بیولوژی سلولی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-09-221399-07-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranina Biology Society
سازمان پدید آورنده
عضو هیات علمی دانشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتیعضو هیات علمی دانشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
دانشگاه شهید بهشتی
شاپا
2383-27382383-2746



