بررسی اثرات افزودنیها بر عملکرد، ایمنی و فراسنجههای مرتبط با آسیت در جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثرات افزودنیها بر عملکرد، ایمنی و فراسنجههای مرتبط با آسیت، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 5 تکرار و 30 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد، افزودن «1» ویتامین C، «2» کولین کلراید، «3» ویتامین C و پروبیوتیک، «4» کولین کلراید و «5» پروبیوتیک و همچنین «6» کولین کلراید، ویتامین C و پروبیوتیک به جیره پایه بودند. در طول آزمایش صفات وزن، خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و تلفات اندازهگیری شدند. همچنین درصد هماتوکریت به عنوان شاخص آسیت بررسی شد. در سن 35 روزگی جهت بررسی هورمونهای T3 و T4 از هر تکرار دو پرنده انتخاب و از هر پرنده 2 میلیلیتر خون گرفته شد و پس از جدا سازی سرم با استفاده از کیتهای مربوطه میزان هورمونهای T3 و T4 اندازهگیری شد. در سن28 روزگی عیار آنتی بادی علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC) و همچنین ایمنوگلوبولین های G و M مورد بررسی قرار گرفت. وزن زنده، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک در سنین مختلف تحت تأثیر استفاده از افزودنیها قرار نگرفت (05/03 و T4 نیز تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0
کلید واژگان
اسید اسکوربیکپروبیوتیک
کولین کلراید
عملکرد
ایمنی
آسیت
جوجههای گوشتی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2014-02-201392-12-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranina Biology Society
شاپا
2383-27382383-2746




