اثر روغن زیتون بر تولید اسیدهای چرب امگا در مخمر یارروویا لیپولیتیکا
(ندگان)پدیدآور
درویشی, فرشادسلمانی, ناهیدهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
میکروارگانیسمهای روغنی بیش از 20 درصد وزن خشک خودشان چربی تولید میکنند. اسیدهای چرب امگا، به عنوان اسیدهای چرب ضروری برای تغذیه انسان، توسط این میکروارگانیسمها تولید میشود. بررسی اثر روغن زیتون بر روی تولید اسیدهای چرب امگا توسط مخمر یارروویا لیپولیتیکا هدف این تحقیق بود. مخمر در محیط کشت حاوی روغن زیتون کشت داده شد و سپس برای شمارش تعداد سلولها و استخراج چربی میکربی به مدت چهار روز نمونه برداری شد. بیشترین مقدار چربی و وزن خشک به ترتیب با مقدار 32/5 و 2/10 گرم در لیتر پس از سه روز به دست آمد. نتایج تجزیه و تحلیل نیم رخ اسیدهای چرب نشان داد که هر دو اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع در چربی میکربی حاصل وجود دارند. حدود 62/2 گرم در لیتر اسید چرب امگا تولید شد که به ترتیب میزان اسید اولئیک، اسید لینولئیک و اسید گوندئیک 37/2 ، 2/0 و 05/0 گرم در لیتر بودند. اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 6 (اسید لینولئیک) و 9 (اسید اولئیک و اسید گوندوئیک) تولید شده توسط مخمر در محیط حاوی روغن زیتون را میتوان در محصولات دارویی و تغذیهای به کار رود.
کلید واژگان
میکروارگانیسم روغنیچربی میکروبی
نیم رخ اسیدچرب
اسید چرب اشباع
اسید چرب غیر اشباع
بیوتکنولوژی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-09-231397-07-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranina Biology Society
سازمان پدید آورنده
عضو هیات علمی دانشگاه مراغهدانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی میکروبی دانشکده علوم دانشگاه مراغه
شاپا
2383-27382383-2746




