بهینه سازی تولید لیپاز مخمر یارروویا لیپولیتیکا با روش طراحی آزمایش تاگوچی
(ندگان)پدیدآور
درویشی, فرشادحسینی, برومندفتحی رضایی, پریسانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
لیپاز (EC 3.1.1.3) یک دسته بسیار مهم از آنزیم های صنعتی است. مخمر غیرمعمول یارروویا لیپولیتیکا برای انسان غیر بیماریزا و برای چند فرآیند صنعتی ایمن شناخته شده است. این مخمر می تواند انواع مختلفی از لیپاز را تولید کند. تولید لیپاز خارج سلولی به ترکیب محیط کشت و شرایط محیطی وابسته است. روغن زیتون به عنوان منبع کربن، عصاره مخمر و تریپتون به عنوان منابع نیتروژن و pH در سطوح مختلف برای بهینه سازی تولید لیپاز در سویه جهش یافته مخمر Yarrowia lipolytica FDY1390 توسط روش طراحی آزمایش تاگوچی مورد بررسی قرار گرفتند. نرم افزار Qualitek-4 برای طراحی آزمایش به روش تاگوچی استفاده شد. بیشترین تولید آنزیم لیپاز (340 واحد در میلی لیتر) در محیط کشت حاوی 20 گرم در لیتر روغن زیتون ، 15 گرم در لیتر عصاره مخمر و تریپتون و pH برابر 4 پس از 72 ساعت از فرآیند تخمیر بدست آمد. مطالعه و بهینه سازی تولید لیپاز می تواند سبب کاهش هزینه تولید و استفاده صنایع مختلف از این آنزیم می شود.
کلید واژگان
لیپازیاروویا لیپولیتیکا
بهینه سازی
طراحی آزمایش
روش تاگوچی
بیوتکنولوژی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-11-221394-09-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranina Biology Society
سازمان پدید آورنده
دانشگاه مراغهدانشگاه مراغه
دانشگاه مراغه
شاپا
2383-27382383-2746




