| dc.contributor.author | اطمینانی, فایقه | fa_IR |
| dc.contributor.author | اطمینانی, ادیبه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T11:52:43Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T11:52:44Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T11:52:43Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T11:52:44Z | |
| dc.date.issued | 2020-06-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-04-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-03-30 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-01-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اطمینانی, فایقه, اطمینانی, ادیبه. (1399). فعالیت ضد باکتریایی عصاره های هیدروالکلی گیاه آویشن و به لیمو بر باکتری Pseudomonas syringae در شرایط آزمایشگاهی. مجله پژوهشهای سلولی و مولکولی
(مجله زیست شناسی ایران), 33(2), 174-185. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-2738 | |
| dc.identifier.issn | 2383-2746 | |
| dc.identifier.uri | http://cell.ijbio.ir/article_1583.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/410887 | |
| dc.description.abstract | Pseudomonas syringae. pv.syringae عامل شانکر درختان میوه هسته دار، یکی از مهم ترین بیمارگرهای گیاهی در جهان است. پس از جمعآوری گیاهان از مناطق مختلف استان کردستان و تهیه عصارهی الکلی (اتانول 70 درصد)، حداقل غلظت مهارکنندگیMIC و غلظت کشندگی MBC روی سویهی باکتری مورد ارزیابی قرار گرفت. میانگین قطر هاله عدم رشد عصاره های الکلی گیاه آویشن و به لیمو اختلاف معنی داری با تیمار شاهد نشان دادند. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره الکلی آویشن و به لیمو به ترتیب 65/0 و 31/1 و هم چنین حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره های مذکور به ترتیب 31/1 و 62/2 میلی گرم در میلی لیتر محاسبه گردید. باکتری سودوموناس سرینگه نسبت به آنتی بیوتیک های تتراسایکلین، اریترومایسین، جنتامایسن، نالیدیکسیک اسید به ترتیب با قطر هاله 25، 15، 25، 27 میلی متر حساس و نسبت به آنتی بیوتیک پلی میکسین با قطر هاله 15 میلی متر متوسط تشخیص داده شد و قطر هاله عدم رشد برای اکسی کلرورمس 15 میلی متر ملاحظه گردید.<br /> با توجه به نتایج این مطالعه، عصاره گیاهان آویشن و به لیمو اثرات معنی داری در کنترل باکتری مذکور در شرایط آزمایشگاهی دارند که با تحقیقات بیش تر می توان از آن ها به عنوان جایگزین مناسبی برای سموم استفاده نمود . | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن زیست شناسی ایران | fa_IR |
| dc.publisher | Iranina Biology Society | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله پژوهشهای سلولی و مولکولی
(مجله زیست شناسی ایران) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Cellular and Molecular Research
(Iranian Journal of Biology) | en_US |
| dc.subject | واژه کلیدی: آویشن | fa_IR |
| dc.subject | به لیمو | fa_IR |
| dc.subject | سودوموناس | fa_IR |
| dc.subject | شانکر | fa_IR |
| dc.title | فعالیت ضد باکتریایی عصاره های هیدروالکلی گیاه آویشن و به لیمو بر باکتری Pseudomonas syringae در شرایط آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، سنندج ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 33 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 174 | |
| dc.citation.epage | 185 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-3848-0949 | |