نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاطمینانی, فایقهfa_IR
dc.contributor.authorاطمینانی, ادیبهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T11:52:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T11:52:44Z
dc.date.available1399-07-09T11:52:43Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T11:52:44Z
dc.date.issued2020-06-21en_US
dc.date.issued1399-04-01fa_IR
dc.date.submitted2017-03-30en_US
dc.date.submitted1396-01-10fa_IR
dc.identifier.citationاطمینانی, فایقه, اطمینانی, ادیبه. (1399). فعالیت ضد باکتریایی عصاره های هیدروالکلی گیاه آویشن و به لیمو بر باکتری Pseudomonas syringae در شرایط آزمایشگاهی. مجله پژوهش‌های سلولی و مولکولی (مجله زیست شناسی ایران), 33(2), 174-185.fa_IR
dc.identifier.issn2383-2738
dc.identifier.issn2383-2746
dc.identifier.urihttp://cell.ijbio.ir/article_1583.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/410887
dc.description.abstractPseudomonas syringae. pv.syringae عامل شانکر درختان میوه هسته دار، یکی از مهم ترین بیمارگرهای گیاهی در جهان است. پس از جمع‌آوری گیاهان از مناطق مختلف استان کردستان و تهیه عصاره‌ی الکلی (اتانول 70 درصد)، حداقل غلظت مهارکنندگیMIC و غلظت کشندگی MBC روی سویه‎ی باکتری مورد ارزیابی قرار گرفت. میانگین قطر هاله عدم رشد عصاره های الکلی گیاه آویشن و به لیمو اختلاف معنی داری با تیمار شاهد نشان دادند. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره الکلی آویشن و به لیمو به ترتیب 65/0 و 31/1 و هم چنین حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره های مذکور به ترتیب 31/1 و 62/2 میلی گرم در میلی لیتر محاسبه گردید. باکتری سودوموناس سرینگه نسبت به آنتی بیوتیک های تتراسایکلین، اریترومایسین، جنتامایسن، نالیدیکسیک اسید به ترتیب با قطر هاله 25، 15، 25، 27 میلی متر حساس و نسبت به آنتی بیوتیک پلی میکسین با قطر هاله 15 میلی متر متوسط تشخیص داده شد و قطر هاله عدم رشد برای اکسی کلرورمس 15 میلی متر ملاحظه گردید.<br /> با توجه به نتایج این مطالعه، عصاره گیاهان آویشن و به لیمو اثرات معنی داری در کنترل باکتری مذکور در شرایط آزمایشگاهی دارند که با تحقیقات بیش تر می توان از آن ها به عنوان جایگزین مناسبی برای سموم استفاده نمود .fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن زیست شناسی ایرانfa_IR
dc.publisherIranina Biology Societyen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهش‌های سلولی و مولکولی (مجله زیست شناسی ایران)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Cellular and Molecular Research (Iranian Journal of Biology)en_US
dc.subjectواژه کلیدی: آویشنfa_IR
dc.subjectبه لیموfa_IR
dc.subjectسودوموناسfa_IR
dc.subjectشانکرfa_IR
dc.titleفعالیت ضد باکتریایی عصاره های هیدروالکلی گیاه آویشن و به لیمو بر باکتری Pseudomonas syringae در شرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentعضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، سنندج ایرانfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue2
dc.citation.spage174
dc.citation.epage185
nlai.contributor.orcid0000-0002-3848-0949


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد