اثر عصاره آلکالوئیدی گیاه تلخ بیان بر میزان MIC و تجمع داخل سلولی سیپروفلوکساسین در موتان مقاوم به سیپروفلوکساسین اشریشیا کلی
(ندگان)پدیدآور
محمدی, پروینپوراحمد, راضیهشارقی, بهزادفرهادیان, صادقنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
عفونتهای ناشی از باکتریهای مقاوم چنددارویی یک مشکل در حال افزایش میباشد. علت آن ظهور و انتشار مقاومت دارویی میکروبی و عدم توسعه آنتیبیوتیکهای جدید است. استفاده از محصولات فیتوشیمیایی و عصاره گیاهان به عنوان عوامل کاهنده مقاومت به طور فزایندهای، به یک موضوع تحقیق فعال تبدیل شده است. هدف این پژوهش مطالعه اثر عصاره حاوی کل آلکالوئیدهای استخراج شده از دانه گیاه تلخبیان بر میزان حداقل غلظت مهاری و تجمع درونسلولی سیپروفلوکساسین در موتانت مقاوم باکتری اشریشیاکلی بود. برای این منظور از روش رقتهای متوالی برای تعیین مقادیر حداقل غلظت مهاری و از سنجشهای اسپکتروفلوریمتری برای اندازهگیری میزان تجمع درونسلولی آنتیبیوتیک سیپروفلوکساسین استفاده شد. نتایج نشان داد که عصاره مورد استفاده باعث کاهش حداقل غلظت مهاری سیپروفلوکساسین شد. همچنین این عصاره باعث افزایش تجمع آنتیبیوتیک در موتانت مقاوم باکتری اشریشیاکلی گردید. در نتیجه، عصاره حاوی آلکالوئیدهای دانه گیاه تلخبیان میتواند از طریق تاثیر بر پمپ انتشار به خارج AcrAB-TolC غشاء باعث افزایش حساسیت به سیپروفلوکساسین در موتانتهای مقاوم شود.
کلید واژگان
مقاومت داروییسیپروفلوکساسین
گیاه تلخ بیان
اسپکتروفلوریمتری
بیوتکنولوژی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranina Biology Society
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه ژنتیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهرکردعضو هیات علمی گروه ژنتیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهرکرد
دانشگاه شهرکرد-دانشکده علوم
دانشگاه شهرکرد-دانشکده علوم
شاپا
2383-27382383-2746




