کلونینگ، بیان و تعیین خصوصیات لیپاز کایمریک باسیلوس ترموکاتنولاتوس در باکتری Escherichia coli
(ندگان)پدیدآور
خالقی نژاد, سیدحسینکارخانه ای, علی اصغرمطلب, غلامرضاامین زاده, سعیدیخچالی, باقرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
لیپازهای باکتریایی عضوی از خانواده β/α هیدرولازها هستند که تری آسیل گلیسرول ها را در فاز بین آب-چربی هیدرولیز می کنند. لیپاز باکتری باسیلوس ترموکاتنولاتوس (BTL2) در دمای 75-60 درجه سانتیگراد و pH برابر 10 -8 فعالیت دارد و مناسب استفاده در صنعت شوینده می باشد. در این پژوهش لیپاز باسیلوس ترموکاتنولاتوس کایمریک حاوی توالی توافق شده لیپاز قارچ کاندیداروگوزا (207Gly-Glu-Ser-Ala-Gly211)در ناحیه زانوی هسته دوست، در باکتری E. coli کلون و بیان شد. سپس فعالیت آنزیمی لیپاز کایمریک در حضور سوبستراهای مختلف اندازهگیری شد. همچنین اثر عوامل مختلف از قبیل دما، pH، دترجنتها، حلالهای آلی و یونهای فلزی بر روی فعالیت آنزیم بررسی گردید .نتایج نشان داد که آنزیم کایمریک بیشترین فعالیت را در حضور سوبسترای 4 کربنه، (pH 9.0) و دمای 60 درجه سانتیگراد دارد. همچنین فعالیت آنزیم در حضور حلال های آلی N- هگزان، N- هپتان، متانول و کلروفرم و دترجنت های ترایتون 100-X ، توین 20، توین 40 افزایش یافته است در حالیکه یون های فلزی عمدتاً اثر کاهشی بر فعالیت آنزیم کایمریک داشتند.
کلید واژگان
E. coliBTL2
لیپاز کایمریک
کلونینگ
بیوتکنولوژی
بیوشیمی
بیولوژی مولکولی
ژنتیک
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranina Biology Society
سازمان پدید آورنده
دانشگاه زابلپژوهشگاه ژنتیک
دانشگاه زابل
پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک
پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
شاپا
2383-27382383-2746




