نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهادی, محمد رضاfa_IR
dc.contributor.authorجعفری نیا, مجتبیfa_IR
dc.contributor.authorبلالی, غلامرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T11:52:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T11:52:31Z
dc.date.available1399-07-09T11:52:31Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T11:52:31Z
dc.date.issued2016-08-22en_US
dc.date.issued1395-06-01fa_IR
dc.date.submitted2014-02-09en_US
dc.date.submitted1392-11-20fa_IR
dc.identifier.citationهادی, محمد رضا, جعفری نیا, مجتبی, بلالی, غلامرضا. (1395). بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید بر روی فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز، کاتالاز و پلی‌فنل‌اکسیداز در گیاه سیب‌زمینی آلوده به قارچ Rhizoctonia solani. مجله پژوهش‌های سلولی و مولکولی (مجله زیست شناسی ایران), 29(2), 244-255.fa_IR
dc.identifier.issn2383-2738
dc.identifier.issn2383-2746
dc.identifier.urihttp://cell.ijbio.ir/article_778.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/410823
dc.description.abstractدر این تحقیق اثر سالیسیلیک اسید به منظور کاهش بیماری‌زایی قارچ رایزوکتونیا سولانی بر روی فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز، کاتالاز و پلی‌فنل اکسیداز در رقم سیب زمینی آگریا در شرایط گلخانه‌ای بررسی گردید. دو هفته قبل از کاشت ریز‌غده‌های سیب زمینی، خاک‌ استریل گلدان‌ها در قالب یک طرح کاملا تصادفی با قارچ ریزوکتونیا سولانی آلوده شدند. تیمار سالسیلیک اسید در مرحله 8-7 برگی با غلظت‌های صفر 0 (شاهد یا کنترل)، 2/0 و 5/0 میلی‌مولار هر هفته (مجموعاً چهار هفته) مطابق طرح آزمایش اعمال گردید. بعد از اتمام تیمار اسید سالیسیلیک، میزان فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز، کاتالاز و پلی‌فنل‌اکسیداز در برگ تازه گیاهان سالم و آلوده سیب زمینی اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که با افزایش میزان اسید سالیسیلیک، میزان فعالیت آنزیم های پراکسیداز و کاتالاز در گیاهان سیب زمینی سالم و آلوده یک روند کاهشی دارد. در صورتی که فعالیت آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز در این شرایط یک روند افزایشی را نشان می‌دهد. به نظر می‌رسد به علت کاهش فعالیت آنزیم‌های کاتالاز و پراکسیداز و تولید انواع اکسیژن فعال (H2O2 , OH- , O2) که برای قارچ سمی است، گیاه سیب زمینی با قارچ رایزوکتونیا سولانی مقابله می‌کند. همچنین ممکن است به علت افزایش فعالیت آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز، مکانیسم‌های دفاعی از جمله لیگنینی شدن و ایجاد پل‌های عرضی هیدروکسی پرولین در دیواره سلول‌های ریشه باعث مقاوم‌سازی بافت‌های ریشه گیاه سیب زمینی در برابر قارچ رایزوکتونیا سولانی گردیده است.fa_IR
dc.format.extent190
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن زیست شناسی ایرانfa_IR
dc.publisherIranina Biology Societyen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهش‌های سلولی و مولکولی (مجله زیست شناسی ایران)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Cellular and Molecular Research (Iranian Journal of Biology)en_US
dc.subjectسیب زمینیfa_IR
dc.subjectاسید سالیسیلیکfa_IR
dc.subjectرایزوکتونیا‌سولانی سولانیfa_IR
dc.subjectپراکسیدازfa_IR
dc.subjectکاتالاز و پلی‌فنل‌اکسیدازfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر سالیسیلیک اسید بر روی فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز، کاتالاز و پلی‌فنل‌اکسیداز در گیاه سیب‌زمینی آلوده به قارچ Rhizoctonia solanifa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشتfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشتfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه پژوهشی بیوتکنولوژی سیب زمینی دانشگاه اصفهانfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue2
dc.citation.spage244
dc.citation.epage255


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد