مقایسه اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی صمغ گیاه بنه (Pistacia atlantica) با برخی آنتیبیوتیکهای رایج درمانی
(ندگان)پدیدآور
دوستی, بهروزنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
با توجه به عوارض شناخته شده برخی آنتی بیوتیکها و نتایج تحقیقاتی مبنی بر وجود ترکیبات ضد باکتریایی و ضد قارچی در گیاه بنه، در این تحقیق اثرات ضدباکتریایی و ضدقارچی صمغ بنه با آنتیبیوتیکهای رایج مقایسه شدند. پس از جمعآوری صمغ گیاه بنه از شهرستان کوهدشت در استان لرستان، اثرات ضدمیکروبی غلظتهای مختلف آن روی باکتریهای استافیلوکوک اورئوس، سودو مو ناس آئروجینوزا، اشرشیاکلی و قارچهای کاندیدا آلبیکنس و کاندیدا گلابراتا با روش انتشار دیسک بررسی شد و میزان MIC، MBC و MFC نیز تعیین شد. دادهها توسط آزمون t و واریانس یک طرفه ANOVA آنالیز شدند. در بین باکتریها بیشترین قطر هاله مهاری، در غلظت 5 میلیگرم بر میلیلیتر مربوط به استافیلوکوک اورئوس (بیشتر از آمیکاسین و کمتر از وانکوماسین) و کمترین قطر هاله مهاری در غلظت 0.156 میلیگرم بر میلیلیتر مربوط به سودوموناس آئروجینوزا بود. کمترین میزان MIC و MBC برابر با 5.312 و 625 میکروگرم بر میکرولیتر، مربوط به استافیلوکوک اورئوس بود. بیشترین قطر هاله مهاری در غلظت 5 میلی گرم بر میلی لیتر مربوط به قارچ کاندیدا آلبیکنس (کمتر از فلوکونازول و نیستاتین) و کمترین قطر هاله مهاری در غلظت 0.156 میلیگرم بر میلیلیتر مربوط به کاندیدا گلابراتا بود کمترین میزان MICو MFC مربوط به قارچ کاندیدا آلبیکنس به میزان 625 و 1250 میکروگرم بر میلیلیتر بود. به نظر میرسد صمغ بنه فعالیت ضدباکتریایی قویتری نسبت به آنتیبیوتیک آمیکاسین دارد.
کلید واژگان
صمغهاله مهار
حداقل غلظت مهارکنندگی
حداقل غلظت باکتریکشی
حداقل غلظت قارچ کشی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-05-221398-03-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranina Biology Society
سازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایرانشاپا
2383-27382383-2746




