بررسی اثر ضد میکروبی چند نوع عسل ایرانی به تنهایی و در ترکیب با سیپروفلوکساسین بر روی سویهموتان E. coli
(ندگان)پدیدآور
قلم فرسا, فریدهپوراحمد, راضیهشارقی, بهزادنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقاومت آنتی بیوتیکی به عنوان مشکل بالینی در حال رشد و یک تهدید کنندهی سلامت انسان می باشد. عسل یک محصول غذایی منحصر به فرد است که شامل ترکیبات زیست فعال مشتق شده از زنبورها و گیاهان می باشد. این ترکیبات زیست فعال می توانند با فعالیت ضد میکروبی در ارتباط باشند و توانایی نابودسازی یا مهار رشد برخی از میکروارگانیسمهای پاتوژن را دارند. سیپروفلوکسازین یک آنتی بیوتیک از خانواده فلوروکینولونها است که علیه عفونت های حاصل از E. coli استفاده می شود. هدف از این پژوهش بررسی فعالیت ضد میکروبی عسل به تنهایی و در ترکیب با سیپروفلوکسازین بر روی سویه موتان باکتری E.coli با افزایش بیان پمپ AcrAB-TolC بود. از روش تهیه رقت متوالی در محیط جامد برای تعیین حداقل غلظت مهاری(MIC) استفاده شد. MIC عسل برای سویه تیپ وحشی و موتان به ترتیب 70% و 80 % بود. عسل در غلظت زیر حد مهاری (30%) در ترکیب با سیپروفلوکسازین باعث کاهش 60 و 50 درصدی MIC سیپروفلوکسازین به ترتیب در سویههای تیپ وحشی و موتان شد. نتیجه اینکه هر چند عسل به تنهایی فعالیت ضد میکروبی دارد، ترکیب آن با سیپروفلوکسازین این فعالیت را افزایش می دهد.
کلید واژگان
عسلسیپروفلوکساسین
باکتری E.coli
پمپ AcrAB-TolC
بیوتکنولوژی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-05-221398-03-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranina Biology Society
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه شهرکرد، گروه ژنتیکعضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد، گروه ژنتیک
عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد، گروه بیوشیمی
شاپا
2383-27382383-2746




