• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهش‌های سلولی و مولکولی(مجله زیست شناسی ایران)
    • دوره 31, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهش‌های سلولی و مولکولی(مجله زیست شناسی ایران)
    • دوره 31, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم جدا شده از سرکه سیب

    (ندگان)پدیدآور
    نوری, صابرهناظری, سنبلحسینی, پرهام
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    146.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند، که مصرف آن‌ها در بدن میزبان باعث تقویت و تعادل در فلور میکروبی روده می‌شود و اثرات مفیدی را در سلامتی میزبان به همراه دارد. لاکتوباسیلوس‌ها از فراوان‌ترین میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک هستند، که لاکتوباسیلوس پلانتاروم یکی از باکتری‌های شاخص این گروه است. بنظر می‌رسد مصرف فراورده‌های غذایی حاوی لاکتوباسیلوس پلانتاروم، سبب کاهش عفونت دستگاه گوارش و خطر بیماری التهاب روده‌ای و اثر تحریک کننده‌ی سیستم ایمنی ‌گردد. هدف از این تحقیق بررسی امکان حضور لاکتوباسیلوس پلانتاروم در سرکه سیب است. میکروارگانیسم‌های موجود در نمونه‌های سرکه‌ی سیب جداسازی و برخی ویژگی‌های بیوشیمیایی آن‌ها از قبیل تخمیر قندها و عمل آنزیم‌های کاتالاز و اکسیداز خارج سلولی بررسی شدند. شناسایی مولکولی سویه‌ها توسط آغازگر اختصاصی لاکتوباسیلوس پلانتاروم انجام شد. خواص پروبیوتیکی این باکتری‌ها از جمله توانایی رشد درpH و غلظت‌های صفراوی مختلف بررسی گردید. از بین هشت میکروارگانیسم استخراج شده از سرکه‌های سیب، سه جدایه با پرایمر‌های اختصاصی لاکتوباسیلوس پلانتاروم، باند اختصاصی تشکیل دادند. این باکتری‌ها گرم مثبت و کاتالاز و اکسیداز منفی بودند. این سویه‌ها بخوبی در محیط‌های اسیدی و صفراوی رشد کردند. نتایج این تحقیق نشان داد که سرکه سیب می‌تواند منبع مناسبی برای جداسازی لاکتوباسیلوس پلانتاروم باشد.
    کلید واژگان
    پروبیوتیک
    لاکتوباسیلوس پلانتاروم
    سرکه سیب
    بیوتکنولوژی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2018-03-21
    1397-01-01
    ناشر
    انجمن زیست شناسی ایران
    Iranina Biology Society
    سازمان پدید آورنده
    همدان، دانشگاه بوعلی سینا، گروه بیوتکنولوژی
    همدان، دانشگاه بوعلی سینا، گروه بیوتکنولوژی
    اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، گروه گیاه پزشکی

    شاپا
    2383-2738
    2383-2746
    URI
    http://cell.ijbio.ir/article_1110.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/410787

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب