شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم جدا شده از سرکه سیب
(ندگان)پدیدآور
نوری, صابرهناظری, سنبلحسینی, پرهامنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند، که مصرف آنها در بدن میزبان باعث تقویت و تعادل در فلور میکروبی روده میشود و اثرات مفیدی را در سلامتی میزبان به همراه دارد. لاکتوباسیلوسها از فراوانترین میکروارگانیسمهای پروبیوتیک هستند، که لاکتوباسیلوس پلانتاروم یکی از باکتریهای شاخص این گروه است. بنظر میرسد مصرف فراوردههای غذایی حاوی لاکتوباسیلوس پلانتاروم، سبب کاهش عفونت دستگاه گوارش و خطر بیماری التهاب رودهای و اثر تحریک کنندهی سیستم ایمنی گردد. هدف از این تحقیق بررسی امکان حضور لاکتوباسیلوس پلانتاروم در سرکه سیب است. میکروارگانیسمهای موجود در نمونههای سرکهی سیب جداسازی و برخی ویژگیهای بیوشیمیایی آنها از قبیل تخمیر قندها و عمل آنزیمهای کاتالاز و اکسیداز خارج سلولی بررسی شدند. شناسایی مولکولی سویهها توسط آغازگر اختصاصی لاکتوباسیلوس پلانتاروم انجام شد. خواص پروبیوتیکی این باکتریها از جمله توانایی رشد درpH و غلظتهای صفراوی مختلف بررسی گردید. از بین هشت میکروارگانیسم استخراج شده از سرکههای سیب، سه جدایه با پرایمرهای اختصاصی لاکتوباسیلوس پلانتاروم، باند اختصاصی تشکیل دادند. این باکتریها گرم مثبت و کاتالاز و اکسیداز منفی بودند. این سویهها بخوبی در محیطهای اسیدی و صفراوی رشد کردند. نتایج این تحقیق نشان داد که سرکه سیب میتواند منبع مناسبی برای جداسازی لاکتوباسیلوس پلانتاروم باشد.
کلید واژگان
پروبیوتیکلاکتوباسیلوس پلانتاروم
سرکه سیب
بیوتکنولوژی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-03-211397-01-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranina Biology Society
سازمان پدید آورنده
همدان، دانشگاه بوعلی سینا، گروه بیوتکنولوژیهمدان، دانشگاه بوعلی سینا، گروه بیوتکنولوژی
اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، گروه گیاه پزشکی
شاپا
2383-27382383-2746




