اندازه گیری تجربی حلالیت و تعیین حلالپوشی ترجیحی کورستین به عنوان یک عامل آنتی اکسیدان طبیعی در مخلوط دوجزیی آب و 2-پروپانول با استفاده از روش کیرکوود-باف
(ندگان)پدیدآور
جباری, مرتضیفیضی, صدیقهنوع مدرک
Textمقاله علمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
فلاونوییدها فراوان ترین ترکیبات زیست فعال پلی فنلی هستند که منشاء گیاهی داشته و مهمترین مشخصه آنها، فعالیت آنتی اکسیدانی است. از آنجا که اطلاع از حلالیت مواد زیست فعال در حلالهای مختلف برای تحقیقات دارویی و کاربردهای صنعتی بسیار حایز اهمیت است، در این تحقیق، اندازه گیری کمی حلالیت یک فلاونویید طبیعی با خصلت آنتی اکسیدانی قوی به نام کورستین انجام شده است. این بررسی در ترکیب درصدهای حجمی مختلف مخلوط دوجزیی آب و حلال آلی 2-پروپانول (%100-0 حجمی)، در دمای ثابت 25 درجه سلسیوس و با روش اشباع همدما صورت گرفته است. از داده های تجربی حلالیت، میزان حلالپوشی ترجیحی این فلاونویید در ترکیب درصدهای حجمی مختلف مخلوط حلالهای موردنظر، به کمک روش انتگرال معکوس کیرکوود-باف تعیین شد. نتایج بهدست آمده حاکی از آن است که میزان حلالیت کورستین با افزایش درصد حلال آلی روند افزایشی دارد و همچنین وسعت حلالپوشی ترجیحی این ترکیب طبیعی در مخلوط هایی با درصد بالای حلال آلی، بیشتر ازمخلوط های غنی از آب است. در نهایت، نتایج مشاهده شده، براساس انواع برهمکنش های حلال-حل شونده مورد بحث قرار گرفت.
کلید واژگان
کورستینحلالیت
حلالیت ترجیحی
مخلوط آب و 2-پروپانول
Kirkwood-Buff model
شماره نشریه
46تاریخ نشر
2018-03-211397-01-01
ناشر
دانشگاه سمنانسازمان پدید آورنده
دانشکده شیمی، دانشگاه دامغان، دامغان ،ایراندانشکده شیمی، دانشگاه دامغان، دامغان ،ایران




