تهیه نانو کامپوزیت SBA-15 اصلاح شده جهت استخراج، پیش تغلیظ و اندازه گیری مقادیر ناچیز رنگ خوراکی پونسیو 4 آر در نمونه های آبی و غذایی
(ندگان)پدیدآور
میرابی, علیشیردل قادیکلائی, شیلانوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
رنگ های خوراکی گروهی از افزودنیها هستند که به صورت طبیعی و یا مصنوعی تهیه میشوند. رنگها معمولاً جهت زیبا نمودن، یک شکل کردن و پوشاندن عیوب در فراوردههای غذایی به کار میروند. رنگها میتوانند عوارضی شبیه آسم، تضعیف سیستم ایمنی یا حتی اثرات سرطانزایی داشته باشند. هدف از این مطالعه پیش تغلیظ و اندازه گیری مقادیر ناچیز رنگ مصنوعی پونسیو 4 آر در مواد خوراکی میباشد. نانو جاذب اصلاح شده با سورفکتانت کاتیونی ستیل تری متیل آمونیوم برومید (CTAB)[1] در این تحقیق، به عنوان یک جاذب جدید برای استخراج و پیش تغلیظ رنگ خوراکی مورد استفاده قرار گرفت. بعد از تهیه نانو جاذب اصلاح شده، پارامترهای موثر در استخراج پونسیو 4 آر توسط نانو جاذب نظیر:pH، مقدار جاذب، زمان استخراج، نوع اسیدبازیابی کننده، اثر حجم نمونه مورد بررسی قرار گرفته است و ارقام شایستگی روش نظیر دقت، حد تشخیص، فاکتورتغلیظ و فاکتور غنی سازی با نتایج مناسب بدست آمده است. نمودار کالیبراسیون به صورت خطی در محدوده 2/0 تا µg.ml-1 50 با حد تشخیص 07/0، انحراف استاندارد نسبی %9/1 و فاکتور تغلیظ 20 برای رنگ خوراکی بدست آمد. روش ارائه شده برای تعیین رنگ خوراکی پونسیو 4 آر در سطح میکروگرم در نمونه های غذایی نظیر کمپوت گیلاس، اسمارتیز، رب گوجه فرنگی، سس کچاپ، ژله آلبالو و در نمونه های آبی نظیر آب انار، آب زرشک، آب زغال اخته، آب آلبالو و آب انگور قرمز با نتایج رضایتبخش و موفقیت آمیزی حاصل شد.
کلید واژگان
پیش تغلیظپونسیو 4 آر
SBA-15 اصلاح شده
شماره نشریه
38تاریخ نشر
2016-03-201395-01-01
ناشر
دانشگاه سمنانسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائم شهر، گروه شیمی، قائم شهر، ایراندانشکده شیمی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران




