فراوانی آلودگی انگلی رودهای در متصدیان تهیه مواد غذایی شهر قم، سال 1393
(ندگان)پدیدآور
بلارک, داودجعفری مدرک, محمدانصاری, حسیننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: بیماریهای انگلی از مهمترین بیماریهای عفونی و یکی از مشکلات بهداشتی بسیاری از جوامع میباشند. در این میان شاغلین در مراکز تهیه مواد غذایی در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی، میتوانند نقش مهمی در انتقال عفونتهای انگلی داشته باشند. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی آلودگی انگلی رودهای در متصدیان تهیه مواد غذایی شهر قم در سال 1393 انجام گرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی بوده که فراوانی انگلی در متصدیان تهیه مواد غذایی شهر قم در سال 1393بررسی شد.
تمام متصدیان برای دریافت کارت بهداشتی نیاز به آزمایشات انگلی دارند که نتایج آنها در دفاتر ثبت و مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با استفاده از آزمون آماری کای دو و T-Test تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: از 2925 نمونه مورد بررسی در 112 نمونه (82/3 درصد) آلودگی انگلی مشاهده شد. از نمونههای مثبت 101 مورد (17/90 درصد ) مربوط به تکیاختهها و 11 نمونه (83/9 درصد) مربوط به کرمهای رودهای بود. بیشترین آلودگی انگلی مربوط به ژیاردیا و آنتاموباکلی و کمترین آلودگی انگلی مربوط به همینولوپیس نانا بود. همچنین بین سطح سواد و میزان آلودگی انگلی رابطه معنیدار مشاهده گردید(003/0p= ). اما بین نوع کسب و میزان آلودگی به انگلهای رودهای اختلاف معنیداری مشاهده نشد.
نتیجهگیری: نتایج، بیانگر آلودگی تعداد کمی از متصدیان تهیه مواد غذایی به انگلهای رودهای بود. بنابراین لازم است کنترلهای بهداشتی بیشتر شده و در این راستا، تداوم و گسترش آموزش در ارتقای سطح سلامت این افراد نقش تعیینکنندهای دارد.
کلید واژگان
شیوعانگلهای رودهای
عرضه کنندگان مواد غذایی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2014-12-221393-10-01
ناشر
دانشکده پرستاری مامایی و پیراپزشکی رفسنجانRafsanjan University of Medical Sciences
سازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران،دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران




