• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Asian Journal of Green Chemistry
    • Volume 2, Issue 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Asian Journal of Green Chemistry
    • Volume 2, Issue 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Extraction and purification of phycocyanin from spirulina platensis and evaluating its antioxidant and anti- inflammatory activity

    (ندگان)پدیدآور
    Izadi, MahdiehFazilati, Mohammad
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.125 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Research Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Phycocyanin is a blue pigment and water-soluble biliprotein from the spirulina platensis. It has great medical and medicinal properties and has been used as a nutritional supplements. Phycocyanin is also a natural and powerful antioxidant and anti-inflammatory. In this study, the phycocyanin of Spirulina platensis was extracted by using two enzymatic and ultrasonic methods and purified by ammonium sulfate precipitation and dialysis. The UV spectrophotometer absorption of the extracted sample showed a broad peak range at 280, 615, and 652 nm. By using The FT-IR results confirmed the structure and molecular bonds from extracted and purificated phycocyanin. The concentrations obtained at the enzymatically was 0.405 mg/mL and for sonication 0.422 mg/mL. By using the SDS PAGE method, bands of phycocyanin were identified and the molecular weight was determined between 19-14 KD. The antioxidant and anti-inflammatory activity of the phycocyanin was approved with the reaction by DPPH and HOCl.
    کلید واژگان
    Phycocyanin
    Spirulina platensis
    NADPH Oxidase
    Biochemistry

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-10-01
    1397-07-09
    ناشر
    Sami Publishing Company
    سازمان پدید آورنده
    Department of Biochemistry, Payame Noor University, 19395- 4697, Tehran, Iran
    Department of Biochemistry, Payame Noor University, 81581-84431, Isfahan, Iran

    شاپا
    2588-5839
    2588-4328
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/ajgc.2018.63597
    http://www.ajgreenchem.com/article_63597.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/40858

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب