نقش پارامتر های آب هوایی بر عملکرد محصول بادام مطالعه موردی: سبزوار
(ندگان)پدیدآور
جوادی, زهرافلاح قالهری, غلامعباسانتظاری, علیرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در حال حاضر کشاورزی یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی یک کشور به شمار می آید. بازده تولید محصولات کشاورزی تا حدود زیادی با شرایط اقلیمی در ارتباط است. بررسی اثرات شرایط اقلیمی بر میزان تولید محصولات کشاورزی میتواند کمک موثری به انتخاب مناسبترین گیاه برای کشت محصول بنماید. امروزه بزرگترین مسأله در هواشناسی کشاورزی، اثر عوامل آب و هوایی بر روی محصولات کشاورزی است. در این تحقیق، برای بررسی اثر پارامترهای آب و هوایی بر عملکرد محصول بادام در سطح شهرستان سبزوار، از پارامتر های هواشناسی میانگین حداقل دما، میانگین حداکثر دما، میانگین دما، بارش، ساعات آفتابی، دمای تر، دمای خشک، رطوبت نسبی و سرعت باد ایستگاه همدید سبزوار در بازهی زمانی 1390-1361 استفاده شده است. در این تحقیق برای بررسی ارتباط بین پارامترهای هواشناسی و عملکرد بادام از روش همبستگی پیرسون در بازه های زمانی مختلف استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که از بین پارامتر آب هوایی دمای بیشینه بیشترین همبستگی منفی معنی دار را با تولید و عملکرد محصول بادام داشته است. در این تحقیق روند تغییرات آغاز مراحل فنولوژی محصول با استفاده از آزمون ناپارامتری من کندال و آزمون پارامتری تی تست مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج تحلیل نشان می دهد زمان آغاز مراحل فنولوژی در پاسخ به گرمایش جهانی در هر دو روش دارای روند کاهشی معنی دار می باشد.
کلید واژگان
همبستگی پیرسونآزمون من کندال
آزمون تی تست
محصول بادام
شماره نشریه
17تاریخ نشر
2014-04-211393-02-01
ناشر
سازمان هواشناسی کشور- پژوهشکده اقلیم شناسیسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی کاربردی، دانشکده جغرافیا و علوم محیطی، دانشگاه حکیم سبزواریاستادیار اقلیم شناسی، دانشکده جغرافیا و علوم محیطی، دانشگاه حکیم سبزواری
استادیار اقلیم شناسی، دانشکده جغرافیا و علوم محیطی، دانشگاه حکیم سبزواری




