بیوانفورماتیک و پایگاههای اطلاعاتی ژنوم غلات (مطالعه موردی برنج)
(ندگان)پدیدآور
طبخکار, نرجسرضایی, رضا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پیشرفت فناوریهای نوین و سرعت تحقیقات علم ژنتیک منجر به تولید حجم بالای اطلاعات ژنتیکی در زمینههای مختلف نظیر توالی نوکلئوتیدها و اسیدهایآمینه، عملکرد ژنها و پروتئینها، جهشیافتهها و فنوتیپهای آنها، نشانگرها و استفاده از آنها و موضوعات مرتبط شده است. علاوه بر حجم زیاد اطلاعات ژنتیکی، این اطلاعات پیچیده و دارای تفاوتهای ظریف در روشهای آزمایشی هستند که میتوانند در کیفیت و تفسیر اطلاعات تأثیر بگذارند. به این ترتیب، توصیف و طبقهبندی اطلاعات مرتبط با ژنها و اطلاعات فنوتیپی آنها به طریقی که امکان مقایسه سریع و آسان آنها فراهم باشد، اهمیت بسیاری دارد. استفاده از پایگاههای اطلاعات ژنتیکی میتواند در تکمیل و به روز شدن تحقیقات و آگاهی محققین از آخرین یافتههای علمی کمک بسیاری نماید. استفاده از پایگاههای اطلاعات ژنتیکی در برنامههای اصلاحی غلات در سالهای اخیر، امری متداول و اجتناب ناپذیر بوده است. در این مطالعه، ضمن بررسی پایگاههای اطلاعاتی ژنوم برنج، یکی از کاربردیترین پایگاههای اطلاعاتی غلات معرفی میشود.
کلید واژگان
اطلاعات ژنتیکیبیوانفورماتیک
پایگاه های اطلاعاتی غلات
گرامنه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-05-221393-03-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری گروه زراعت و اصلاحنباتات دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلاناستاد گروه زراعت و اصلاحنباتات دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
شاپا
2252-01632538-6115



