الزامات بازرسی خرید مواد غذایی در واحدهای آماد و پشتیبانی ناجا(مورد مطالعه: استان خراسان جنوبی)
(ندگان)پدیدآور
انواری رستمی, علی اصغراکبری, محمدعلیحسن بنی اسدی, محمدنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
هدف این پژوهش، شناسایی و اولویت بندی الزامات بازرسی خرید مواد غذایی در واحدهای آماد و پشتیبانی ناجا با بهره گیری از مبانی نظری و مدل اسکاپ است. این پژوهش از نظر روش از نوع پیمایشی، از لحاظ اجرا، توصیفی-تحلیلی و به لحاظ هدف کاربردی میباشد. جامعه آماری تحقیق 400 نفر شامل کارشناسان آماد، بهداشت، تغذیه و بازرسی و سایر افراد دخیل در امر خرید و نگهداری مواد غذایی در فرماندهی انتظامی استان خراسان جنوبی میباشد. حجم نمونه به روش نمونه گیری طبقهای نسبی تصادفی و بر اساس فرمول کوکران 132 نفر تعیین گردید. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته است که روایی و پایایی آن مورد تأیید قرار گرفته است. تجزیه و تحلیل دادهها نیز از طریق آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمونهای آمار ناپارامتریک ازجمله آزمون ویلکاکسون و آزمون فریدمن و تحلیل واریانس) انجام شده است. یافتهها نشان میدهد که اهمیت ابعاد و مؤلفههای در بازرسی خرید مواد غذایی و همچنین نقش این عوامل در بروز مشکلات کنونی بازرسی خرید مواد غذایی در مراحل خرید، سیر نزولی دارد یعنی در مرحله قبل از خرید بیشترین اهمیت و در مرحله بعد از خرید کمترین اهمیت را دارا میباشد. به ترتیب اولویت ابعاد در طی مراحل خرید عبارتاند از 1- بعد انسان افزار قبل از خرید 2-بعد اطلاعات افزار قبل از خرید و 3- بعد سازمان افزار قبل از خرید. ترتیب اولویت مؤلفههای نیز شامل:1-ساختار سازمانی 2- ابزار و تجهیزات 3- منابع مالی و بودجه و هزینه میباشد. برای حل مشکلات بازرسی خرید مواد غذایی در ناجا میبایست بیشترین تمرکز بر روی اقدامات قبل از خرید و با اولویت انسان افزار، اطلاعات افزار، و سپس سازمان افزار و بر روی عوامل ساختار سازمانی، ابزار و تجهیزات، منابع مالی و بودجه و هزینه معطوف گردد.
کلید واژگان
الزامات بازرسیخرید مواد غذایی
آماد و پشتیبانی
ناجا
شماره نشریه
63تاریخ نشر
2017-12-221396-10-01
ناشر
معاونت آماد و پشتیبانی ناجاسازمان پدید آورنده
دانشگاه تربیت مدرسدانشگاه علوم انتظامی امین




