• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی- پژوهشی زیست شناسی جانوری تجربی
    • دوره 6, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی- پژوهشی زیست شناسی جانوری تجربی
    • دوره 6, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر پودر سیر (Allium sativum) بر عملکرد رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و مقاومت به استرس شوری در بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)

    (ندگان)پدیدآور
    غیاثوند, زهراچنگیزی, رضاشاملوفر, مهشیدپارسافر, میترا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    437.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این مطالعه تأثیر سطوح مختلف پودر سیر (Allium sativum) بر عملکرد رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و مقاومت به استرس شوری در بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) انجام شد. آزمایش با استفاده از طرح کاملاً تصادفی شامل سطوح صفر (شاهد)، 5/0 ، 1 و 5/1درصد سیر در قالب چهار تیمار با سه تکرار طراحی شد.آزمایش درون مخازن پلاستیکی 40 لیتری انجام پذیرفت. تعداد 360 عدد بچه ماهی سفید با وزن متوسط 376±10/6 میلیگرم با تراکم 30 عدد در مخازن توزیع و به‌مدت 45 روز به میزان 4 تا 6 درصد وزن بدن تغذیه شدند. نتایج تحقیق نشان داد بهترین عملکرد رشد و تغذیه در تیمار 1درصد پودر سیر مشاهده شد (05/0>P). در نرخ بازماندگی نیز تیمار (1 درصد)  پودر سیر  از نظر عددی بالاترین  درصد را نشان داد با تیمار شاهد اختلاف  معنی‌دار مشاهده گردید (05/0>P). نتایج آنالیز لاشه حاکی از تفاوت معنی‌دار بین برخی تیمارها بود . بیشترین میزان پروتئین و کمترین میزان چربی لاشه در سطح 1 درصد پودر سیر  به‌دست آمد (05/0>P). همچنین  بیشترین میزان مقاومت در برابر استرس شوری (15 گرم در لیتر) در تیمار (1 درصد) پودر سیر  به‌دست آمد. در مجموع نتایج این مطالعه نشان می­دهد  سطح  1 درصد پودر سیر   در بهبود رشد، بازماندگی و مقاومت در برابر استرس شوری در بچه ماهی سفید مؤثر بود. P). در نرخ بازماندگی نیز تیمار (1 درصد)  پودر سیر  از نظر عددی بالاترین  درصد را نشان داد با تیمار شاهد اختلاف  معنی‌دار مشاهده گردید (05/0>P). نتایج آنالیز لاشه حاکی از تفاوت معنی‌دار بین برخی تیمارها بود . بیشترین میزان پروتئین و کمترین میزان چربی لاشه در سطح 1 درصد پودر سیر  به‌دست آمد (05/0>P). همچنین  بیشترین میزان مقاومت در برابر استرس شوری (15 گرم در لیتر) در تیمار (1 درصد) پودر سیر  به‌دست آمد. در مجموع نتایج این مطالعه نشان می­دهد  سطح  1 درصد پودر سیر   در بهبود رشد، بازماندگی و مقاومت در برابر استرس شوری در بچه ماهی سفید مؤثر بود. P). نتایج آنالیز لاشه حاکی از تفاوت معنی‌دار بین برخی تیمارها بود . بیشترین میزان پروتئین و کمترین میزان چربی لاشه در سطح 1 درصد پودر سیر  به‌دست آمد (05/0>P). همچنین  بیشترین میزان مقاومت در برابر استرس شوری (15 گرم در لیتر) در تیمار (1 درصد) پودر سیر  به‌دست آمد. در مجموع نتایج این مطالعه نشان می­دهد  سطح  1 درصد پودر سیر   در بهبود رشد، بازماندگی و مقاومت در برابر استرس شوری در بچه ماهی سفید مؤثر بود. P). همچنین  بیشترین میزان مقاومت در برابر استرس شوری (15 گرم در لیتر) در تیمار (1 درصد) پودر سیر  به‌دست آمد. در مجموع نتایج این مطالعه نشان می­دهد  سطح  1 درصد پودر سیر   در بهبود رشد، بازماندگی و مقاومت در برابر استرس شوری در بچه ماهی سفید مؤثر بود. 
    کلید واژگان
    Allium sativum
    رشد
    پودر سیر
    ترکیب بدن
    بچه ماهی سفید Rutilus frisii kutum

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-11-22
    1396-09-01
    ناشر
    دانشگاه پیام نور
    Payame Noor University
    سازمان پدید آورنده
    استادیار، گروه شیلات، واحدآزادشهر، دانشگاه آزاداسلامی، آزادشهر، ایران
    استادیار، گروه شیلات، واحد بابل، دانشگاه آزاداسلامی، بابل، ایران
    استادیار، گروه شیلات، واحدآزادشهر، دانشگاه آزاداسلامی، آزادشهر، ایران .
    دانش آموخته کارشناسی ارشد، شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران

    شاپا
    2322-2387
    2538-4856
    URI
    http://eab.journals.pnu.ac.ir/article_4278.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/391556

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب