تأثیر پودر سیر (Allium sativum) بر عملکرد رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و مقاومت به استرس شوری در بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)
(ندگان)پدیدآور
غیاثوند, زهراچنگیزی, رضاشاملوفر, مهشیدپارسافر, میترانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه تأثیر سطوح مختلف پودر سیر (Allium sativum) بر عملکرد رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و مقاومت به استرس شوری در بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) انجام شد. آزمایش با استفاده از طرح کاملاً تصادفی شامل سطوح صفر (شاهد)، 5/0 ، 1 و 5/1درصد سیر در قالب چهار تیمار با سه تکرار طراحی شد.آزمایش درون مخازن پلاستیکی 40 لیتری انجام پذیرفت. تعداد 360 عدد بچه ماهی سفید با وزن متوسط 376±10/6 میلیگرم با تراکم 30 عدد در مخازن توزیع و بهمدت 45 روز به میزان 4 تا 6 درصد وزن بدن تغذیه شدند. نتایج تحقیق نشان داد بهترین عملکرد رشد و تغذیه در تیمار 1درصد پودر سیر مشاهده شد (05/0>P). در نرخ بازماندگی نیز تیمار (1 درصد) پودر سیر از نظر عددی بالاترین درصد را نشان داد با تیمار شاهد اختلاف معنیدار مشاهده گردید (05/0>P). نتایج آنالیز لاشه حاکی از تفاوت معنیدار بین برخی تیمارها بود . بیشترین میزان پروتئین و کمترین میزان چربی لاشه در سطح 1 درصد پودر سیر بهدست آمد (05/0>P). همچنین بیشترین میزان مقاومت در برابر استرس شوری (15 گرم در لیتر) در تیمار (1 درصد) پودر سیر بهدست آمد. در مجموع نتایج این مطالعه نشان میدهد سطح 1 درصد پودر سیر در بهبود رشد، بازماندگی و مقاومت در برابر استرس شوری در بچه ماهی سفید مؤثر بود. P). در نرخ بازماندگی نیز تیمار (1 درصد) پودر سیر از نظر عددی بالاترین درصد را نشان داد با تیمار شاهد اختلاف معنیدار مشاهده گردید (05/0>P). نتایج آنالیز لاشه حاکی از تفاوت معنیدار بین برخی تیمارها بود . بیشترین میزان پروتئین و کمترین میزان چربی لاشه در سطح 1 درصد پودر سیر بهدست آمد (05/0>P). همچنین بیشترین میزان مقاومت در برابر استرس شوری (15 گرم در لیتر) در تیمار (1 درصد) پودر سیر بهدست آمد. در مجموع نتایج این مطالعه نشان میدهد سطح 1 درصد پودر سیر در بهبود رشد، بازماندگی و مقاومت در برابر استرس شوری در بچه ماهی سفید مؤثر بود. P). نتایج آنالیز لاشه حاکی از تفاوت معنیدار بین برخی تیمارها بود . بیشترین میزان پروتئین و کمترین میزان چربی لاشه در سطح 1 درصد پودر سیر بهدست آمد (05/0>P). همچنین بیشترین میزان مقاومت در برابر استرس شوری (15 گرم در لیتر) در تیمار (1 درصد) پودر سیر بهدست آمد. در مجموع نتایج این مطالعه نشان میدهد سطح 1 درصد پودر سیر در بهبود رشد، بازماندگی و مقاومت در برابر استرس شوری در بچه ماهی سفید مؤثر بود. P). همچنین بیشترین میزان مقاومت در برابر استرس شوری (15 گرم در لیتر) در تیمار (1 درصد) پودر سیر بهدست آمد. در مجموع نتایج این مطالعه نشان میدهد سطح 1 درصد پودر سیر در بهبود رشد، بازماندگی و مقاومت در برابر استرس شوری در بچه ماهی سفید مؤثر بود.
کلید واژگان
Allium sativumرشد
پودر سیر
ترکیب بدن
بچه ماهی سفید Rutilus frisii kutum
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
دانشگاه پیام نورPayame Noor University
سازمان پدید آورنده
استادیار، گروه شیلات، واحدآزادشهر، دانشگاه آزاداسلامی، آزادشهر، ایراناستادیار، گروه شیلات، واحد بابل، دانشگاه آزاداسلامی، بابل، ایران
استادیار، گروه شیلات، واحدآزادشهر، دانشگاه آزاداسلامی، آزادشهر، ایران .
دانش آموخته کارشناسی ارشد، شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
شاپا
2322-23872538-4856




