• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی- پژوهشی زیست شناسی جانوری تجربی
    • دوره 6, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی- پژوهشی زیست شناسی جانوری تجربی
    • دوره 6, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر پودر گیاه سیر (Allium sativum) بر شاخص‌های رشد و بازماندگی میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei: Boone, 1931)

    (ندگان)پدیدآور
    خلیل‌پذیر, محمدجواد زاده پورشالکوهی, نرگسروحانی, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    691.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    گیاه سیر به دلیل داشتن ترکیبات ارگانوفسفره قادر است به‌عنوان محرک رشد و سیستم ایمنی در میگوها مورد استفاد قرار گیرد. در مطالعه حاضر تأثیر جیره‌های مختلف غذایی حاوی درصد‌های مختلف (صفر، 5/0، 1 و 2 درصد) پودر گیاه سیر بر شاخص‌های رشد شامل میانگین وزن، طول، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، راندمان تبدیل غذایی و بازماندگی میگوهای سفید غربی با میانگین وزنی 64/8 گرم به مدت 60 روز مورد بررسی قرار گرفت. میانگین وزن، طول و ضریب رشد ویژه (SGR) میگوهای تغذیه شده با جیره غذایی حاوی 2 درصد پودر گیاه سیر (به ترتیب 42/15 گرم، 2/16 سانتی‌متر و 368/237 درصد) به‌طور معنی‌داری بیشتر از مقادیر اندازه‌گیری شده در سایر تیمارها بود (05/0P). لیکن علیرغم بیشتر بودن میانگین وزن، طول و ضریب رشد ویژه (SGR) میگوهای تیمار 1 درصد نسبت به تیمار 5/0 هیچ‌گونه اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0P>)‌. در حالیکه به دلیل افزایش معنی دار راندمان ضریب تبدیل غذایی (FCE) در میگوهای تیمار 2 درصد، میزان ضریب تبدیل غذایی (FCR) در آنها به‌طور معنی داری کمتر از سایر میگوهای تیمار می‌باشد (05/0P). با این وجود میزان بازماندگی میگوهای تیمار تغذیه شده با جیره‌ غذایی حاوی 2 و 1 درصد پودر گیاه سیر به‌طور معنی داری بیشتر از میگوهای تیمار 5/0 و صفر درصد بود (05/0P). نتایج به‌دست آمده دلالت بر این دارد که افزودن پودر گیاه سیر به میزان 2 درصد در جیره غذایی میگوها می‌تواند علاوه بر افزایش شاخص‌های رشد و بازماندگی موجب بهبود راندمان ضریب تبدیل غذایی در میگوهای سفید غربی ‌گردد.
    کلید واژگان
    گیاه سیر
    میگوی سفید غربی
    شاخص رشد
    بازماندگی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-11-22
    1396-09-01
    ناشر
    دانشگاه پیام نور
    Payame Noor University
    سازمان پدید آورنده
    استادیار پژوهشی، پژوهشکده میگوی کشور (ISRC)، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور (IFSRI)، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، بوشهر، صندوق پستی: 1374
    استادیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز شهرک گلستان Research Assistant Professor, Department of
    دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز شهرک گلستان

    شاپا
    2322-2387
    2538-4856
    URI
    http://eab.journals.pnu.ac.ir/article_4274.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/391552

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب