اثرات پودر سیر و سیاهدانه بر عملکرد، کیفیت تخم و فراسنجههای پلاسمایی در بلدرچینهای تخمگذار
(ندگان)پدیدآور
دهقان, بیگردشیخاحمدی, اردشیرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق با هدف ارزیابی تأثیر پودر سیر و سیاهدانه بر عملکرد، کیفیت تخم و فراسنجههای خونی در بلدرچینهای تخمگذار انجام گرفت. به این منظور تعداد 160 قطعه بلدرچین در سن 11 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار شامل گروه شاهد، گروه 3 درصد پودر سیر و گروه 2 درصد پودر سیاهدانه به مدت 1 ماه تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تغذیه بلدرچینها با جیرهی حاوی 3 درصد پودر سیر و یا 2 درصد پودر سیاهدانه در سن 11 تا 14 هفتگی اثر معنیدار بر تولید تخم، پارامترهای کیفی تخم (وزن تخم، وزن نسبی زرده، وزن نسبی سفیده و شاخص تخم)، وزن بدن، نطفهداری و فراسنجههای خونی نداشت (05/0P). افزودن پودر سیر باعث کاهش معنیدار مصرف خوراک بلدرچینها در سن 14 هفتگی در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0>P). با توجه به نتایج فعلی استفاده از پودر سیر میتواند راهکاری مناسب برای بهبود کیفیت پوسته تخم باشد.
کلید واژگان
بلدرچینهای تخمگذارپودر سیر
سیاهدانه
فراسنجههای پلاسمایی
عملکرد
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-05-221396-03-01
ناشر
دانشگاه پیام نورPayame Noor University
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایراناستادیار دانشگاه کردستان، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
شاپا
2322-23872538-4856