تأثیر عصاره هیدروالکلی موسیر بر برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی سرم پس از مصرف جنتامایسین در موش سوری
(ندگان)پدیدآور
عابد سعیدی, ملیحه ساداتقدرتی آزادی, حمیدهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
برخی، مطالعات متابولیتهای فعال اکسیژن را در سمیت ناشی از جنتامایسین دخیل میدانند. از سویی با توجه به خاصیت آنتیاکسیدانی سیر هدف مطالعه حاضر بررسی اثر تجویز عصاره موسیر (Allium hirtifolium Boiss) پس از مصرف جنتامایسین در موش سوری میباشد. این مطالعه تجربی بر روی 32 موش سوری به وزن 5±30 گرم که به 4 گروه 8 تایی، گروه 1 یا کنترل دریافتکننده آب مقطر (7/0 سیسی)، گروه 2: تحت تیمار با جنتامایسین با دوز mg/kg 80 جهت ایجاد آسیب کلیوی و کبدی و گروههای 3 و 4 به ترتیب درمان با عصاره موسیر با دوزهای mg/kg 40 و 80 به همراه جنتامایسین با دوز mg/kg80 انجام گردید. دوره آزمایش در همه گروهها به مدت 10 روز بود. در پایان آزمایش، 24 ساعت پس از آخرین تزریق، فاکتورهای بیوشیمیایی اوره، کراتینین، اسید اوریک، آلکالن فسفاتاز، لاکتات دهیدروژناز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز به روشهای آزمایشگاهی و آنزیمی متداول اندازهگیری شدند. تجویز توأم جنتامایسین با موسیر mg/kg 40 موجب کاهش معنیدار فعالیت آلکالن فسفاتاز (36/40±92) در مقایسه با گروه 2 (36/40±73/158) و گروه 1 (07/44±40/157) شده است (05/0>p). همچنین تجویز همزمان موسیر با جنتامایسین در گروههای 3 (94/17±50/52) و 4 (42/17±29/42) موجب کاهش میزان اوره خون در مقایسه با گروه 2 (17/13±18/59) گردیده است (05/0p). همچنین تجویز همزمان موسیر با جنتامایسین در گروههای 3 (94/17±50/52) و 4 (42/17±29/42) موجب کاهش میزان اوره خون در مقایسه با گروه 2 (17/13±18/59) گردیده است (05/0
کلید واژگان
موسیرجنتامایسین
فاکتورهای بیوشیمیایی
اثرات آنتیاکسیدانی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-11-221393-09-01
ناشر
دانشگاه پیام نورPayame Noor University
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد،استادیار، بخش بیوشیمی،گروه علوم پایه ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
2322-23872538-4856