ارزیابی افزایش قیمت موادغذایی بر رفاه خانوارهای شهری ایران
(ندگان)پدیدآور
صحبتی, زهراخسروینژاد, علیاکبرخداداد کاشی, فرهادنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
این مقاله درصدد ارزیابی اثرات افزایش قیمت مواد غذایی مورد مطالعه (نان، گوشت قرمز، گوشت سفید، لبنیات و تخممرغ) بر رفاه خانوارهای شهری ایران میباشد. برای این منظور، از نظریه تقاضا و بهطور خاص از روش AIDS در برآورد معادلات تقاضا و سپس معیار تغییر جبرانی جهت ارزیابی تغییر رفاه مصرفکنندگان استفاده شده است. تخمین سیستم تقاضا براساس دادههای بودجه خانوارهای شهری ایران و برای دوره زمانی 1389-1375 با استفاده از روش پانل دیتا انجام میشود. یافتههای تحقیق حاکی از آن است که کاهش رفاه ناشی از افزایش قیمت مواد غذایی در دهکهای پایین هزینهای بیشتر از دهکهای میانی و دهکهای بالا است. نتایج بهدستآمده براساس قانون انگل که بیان میدارد سهم مخارج غذا در خانوارهای کمدرآمد بیشتر از خانوارهای پردرآمد است و در نتیجه افزایش قیمت مواد غذایی، مستقیماٌ مخارج غذایی این خانوارها را متأثر نموده و کاهش رفاه در این خانوارها بیش از سایر خانوارهای دیگر است مطابقت دارد.
کلید واژگان
سیستم تقاضای تقریباً ایدهآلتغییرات جبرانی
رفاه مصرف کننده
قیمت غذا
خانوارهای شهری ایران
پانل دیتا
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-03-211392-01-01
ناشر
پژوهشکده تحقیقات راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام مدیر مسئول: محسن رضایی میرقائد دانشیار دانشگاه امام حسین(ع) سردبیر: مهدی صادقی شاهدانی استاد دانشگاه امام صادق(ع) هیئت تحریریه: زهرا افشاری علی اصغر بانویی صادق بختیاری جمشید پژویان عادل پیغامی مسعود درخشان مهدی صادقی شاهدانی محمدعلی فلاحی اکبر کمیجانی محمدعلی متفکرآزاد محسن مهرآرا محمدباقر نوبخت محمد نوفرستیشاپا
2252-05972588-6568




