بررسی فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی جوانه خواب و جوانه فعال در ارقام کلون 100 و هیبرید گیاه چای (Camellia sinensis L)
(ندگان)پدیدآور
جوادی, سیده مهریبیگ محمدی, مینانوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
عملکرد و کیفیت عصاره برگی گیاه چای (Camellia sinensis L.) به عنوان یک نوشیدنی سالم در سراسر جهان،بستگی به رشد رویشی شاخساره و خواب جوانه دارد. خواب جوانه در مرحله برداشت برگ باعث افزایش فاصله برداشت برگ میشود و عملکرد را کاهش میدهد. در این مطالعه تغییرات فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیداتیو در جوانههای فعال و خواب گیاه چای در دو رقم کلون 100 و هیبرید بررسی شد. نتایج نشان داد تغییرات معنیداری در فعالیت آنزیمهای مورد بررسی وجود داشت که حاکی از وجود تنوع ژنتیکی بین آنها بود. فعالیت آنزیمها از جمله آسکوربات پراکسیداز، کاتالاز و پراکسیداز در جوانه خواب بالاتر از جوانه فعال بود، اما فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز در جوانه فعال بیشتر از جوانه خواب بود. با توجه به نتایح بدست آمده به نظر میرسد تغییرات بیوشیمیایی در ایجاد جوانه خواب و جوانه فعال نقش داشته و از این تغییرات میتوان بهعنوان نشانگر بیوشیمیایی در برآورد تشخیص عملکرد ارقام چای و کاهش دوره خواب جوانه بهره جست.
کلید واژگان
چایجوانه خواب
جوانه فعال
فعالیت آنزیم آنتیاکسیدانی
شماره نشریه
58تاریخ نشر
2020-08-221399-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
گروه پژوهشی فیزیولوژی و ژنتیک گیاهی،پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی، تهران، ایران.گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم طبیعی ، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.




