• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی محیطی گیاهی
    • دوره 15, شماره 58
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی محیطی گیاهی
    • دوره 15, شماره 58
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر کود سیلیکا بر رشد، زی‌توده و جذب عناصر غذایی در نهال های گلدانی بلوط ایرانی (Quercus brantii Lindl.)

    (ندگان)پدیدآور
    زرافشار, مهردادبردبار, سید کاظممتینی زاده, محمدعباسی, علیرضانگهدار صابر, محمد رضااحمدی, شهرامبهرامی, سعیدرضایی, حسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    276.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مطالعه فاکتورهای مختلف اثرگذار در جهت ارتقاء رشد نهال­های موجود در نهالستان و عرصه­های جنگل‌کاری از اهمیت زیادی برخوردار است. از طرفی، با وجود اینکه سیلیکون به عنوان یک عنصر ضروری در گیاهان شناخته نشده، اما اثرات مفید فراوانی بر گیاهان دارد. به همین منظور آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی در 5 سطح تیمار برای ارزیابی غلظت­های مختلف سیلیکا بر برخی پارامترهای رشد و جذب عناصر غذایی در نهال­های بلوط ایرانی طراحی و اجرا گردید. برای هر تیمار 10 گلدان در نظر گرفته شد و تیمارهای اعمال شده شامل سطوح شاهد و آبیاری با غلظت­های 50، 150، 350 و 500 میلی­گرم در لیتر سیلیکا (بر اساس ظرفیت زراعی) صورت گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که اگرچه سیلیکا بر مقدار قطر طوقه نهال­ها تاثیر معنی­دار آماری نداشت، اما حجم ریشه و قطر ساقه نهال­های تیمار شده با 500 میلی­گرم در لیتر سیلیکا تا بیش از 50% بیشتر از نهال­های شاهد بود. از سوی دیگر، نهال­هایی کوددهی شده با غلظت 500 میلی­گرم در لیتر سیلیکا دارای بیشترین زی‌توده خشک نسبت به شاهد و دیگر تیمارها بودند به­طوری­که حدود 68 تا 80 درصد افزایش در زی­توده برگ، ساقه و ریشه این نهال­ها نسبت به نهال­های شاهد مشاهده شد. بیشترین جذب عناصر نیتروژن، پتاسیم و کلسیم مربوط به تیمار 150 میلی‌گرم در لیتر بود. با این وجود، سیلیکا در غلظت­های پایین سبب کاهش جذب عناصر منگنز، مس و روی شد و در کل مقدار جذب آهن در حضور سیلیکا کاهش یافت. در نهایت می­توان اذعان داشت که استفاده از کود سیلیکا در این پژوهش سبب افزایش زی‌توده کل نهال‌های بلوط و همچنین افزایش جذب ماکروالمنت­ها شد که این یافته می­تواند در نهالستان­های جنگلی برای تولید نهال مورد عنایت قرار گیرد. با این وجود برای درک مکانیسم آن مطالعات تکمیلی از جمله آنالیز بیان ژن و پروتئین‌ها مورد نیاز است.  
    کلید واژگان
    سیلیکون
    نهال جنگلی
    جنگل‌های زاگرس
    کود‌دهی
    نهالستان

    شماره نشریه
    58
    تاریخ نشر
    2020-08-22
    1399-06-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
    سازمان پدید آورنده
    بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز. ایران.
    بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز. ایران.
    بخش تحقیقات جنگل، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
    بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز. ایران.
    1بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز. ایران.
    کارشناس اداره کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان فارس، شیراز. ایران
    کارشناس اداره کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان فارس، شیراز. ایران
    کارشناس اداره کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان فارس، شیراز. ایران

    شاپا
    7671-2423
    URI
    http://ecophysiologi.gorganiau.ac.ir/article_676092.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388766

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب