| dc.contributor.author | فرسرایی, سارا | fa_IR |
| dc.contributor.author | مقدم, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:47:19Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:47:19Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T10:47:19Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T10:47:19Z | |
| dc.date.issued | 2019-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2019-01-12 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-10-22 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فرسرایی, سارا, مقدم, محمد. (1398). تاثیر قارچهای مایکوریزا و محلولپاشی پوترسین بر صفات بیوشیمیایی و بیوماس اندام هوایی ریحان سبز (Ocimum ciliatum L.) در دو چین مختلف برداشت. فیزیولوژی محیطی گیاهی, 14(53), 47-58. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 7671-2423 | |
| dc.identifier.uri | http://ecophysiologi.gorganiau.ac.ir/article_665760.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388719 | |
| dc.description.abstract | بهمنظور بررسی تاثیر قارچهای مایکوریزا و محلولپاشی پوترسین بر برخی صفات بیوشیمیایی، میزان اسانس و بیوماس اندام هوایی ریحان سبز (<em>Ocimum ciliatum </em>L.)، آزمایشی گلدانی بهصورت اسپلیت پلات در زمان در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل قارچ مایکوریزا در 3 سطح (عدم کاربرد، <em>Glomus mossea</em>، <em>Glomus intraradicese</em>) و محلولپاشی پوترسین در سه سطح (0، 1 و 2 میلیمولار) بهعنوان فاکتورهای اصلی و چین برداشت به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد کاربرد قارچهای مایکوریزا و پوترسین بر صفات بیوشیمیایی، بیوماس تر و خشک اندام هوایی و میزان اسانس گیاه تاثیر داشتند. بیشترین میزان کلروفیل a و میزان اسانس در تیمار کاربرد قارچ <em>G. mossea</em> و پوترسین با غلظت 2 میلیمولار در چین اول مشاهده شدند. بیشترین میزان کلروفیل b و کارتنوئیدها با کاربرد قارچ<br /> <em>G. intraradicese</em> و پوترسین با غلظت 2 میلیمولار در چین اول بدست آمد. اما با افزایش طول روز و دما در چین دوم برداشت از میزان رنگیزههای فتوسنتزی کاسته شد. بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی و فنل کل در تیمار کاربرد قارچ <em>G. intraradicese</em> و عدم محلولپاشی پوترسین در چین دوم برداشت مشاهده شد. بیوماس تر و خشک اندام هوایی با کاربرد قارچ <em>G. mossea</em> به بیشترین میزان خود رسید؛ اما تفاوت معنیداری بین دو غلظت پوترسین مشاهده نشد و تنها نسبت به عدم کاربرد پوترسین افزایش معنیداری نشان داد. بهطورکلی کاربرد هر دو نوع قارچ به عنوان کود زیستی همراه با محلولپاشی پوترسین در غلظت 2 میلیمولار توانست صفات مورد مطالعه در این تحقیق را بهطور معنیداری بهبود بخشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 354 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فیزیولوژی محیطی گیاهی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Iranian Plant Ecophysiological Research | en_US |
| dc.subject | بیوماس | fa_IR |
| dc.subject | رنگیزههای فتوسنتزی | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت آنتیاکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | کود زیستی | fa_IR |
| dc.subject | میزان اسانس | fa_IR |
| dc.title | تاثیر قارچهای مایکوریزا و محلولپاشی پوترسین بر صفات بیوشیمیایی و بیوماس اندام هوایی ریحان سبز (Ocimum ciliatum L.) در دو چین مختلف برداشت | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 14 | |
| dc.citation.issue | 53 | |
| dc.citation.spage | 47 | |
| dc.citation.epage | 58 | |