نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفرسرایی, ساراfa_IR
dc.contributor.authorمقدم, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:47:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:47:19Z
dc.date.available1399-07-09T10:47:19Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:47:19Z
dc.date.issued2019-05-22en_US
dc.date.issued1398-03-01fa_IR
dc.date.submitted2019-01-12en_US
dc.date.submitted1397-10-22fa_IR
dc.identifier.citationفرسرایی, سارا, مقدم, محمد. (1398). تاثیر قارچ‏های مایکوریزا و محلول‌پاشی پوترسین بر صفات بیوشیمیایی و بیوماس اندام هوایی ریحان سبز (Ocimum ciliatum L.) در دو چین مختلف برداشت. فیزیولوژی محیطی گیاهی, 14(53), 47-58.fa_IR
dc.identifier.issn7671-2423
dc.identifier.urihttp://ecophysiologi.gorganiau.ac.ir/article_665760.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388719
dc.description.abstractبه‌منظور بررسی تاثیر قارچ‏های مایکوریزا و محلول‏پاشی پوترسین بر برخی صفات بیوشیمیایی، میزان اسانس و بیوماس اندام هوایی ریحان سبز (<em>Ocimum ciliatum </em>L.)، آزمایشی گلدانی به‌صورت اسپلیت پلات در زمان در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل قارچ مایکوریزا در 3 سطح (عدم کاربرد، <em>Glomus mossea</em>، <em>Glomus intraradicese</em>) و محلول­پاشی پوترسین در سه سطح (0، 1 و 2 میلی‏مولار) به‌عنوان فاکتورهای اصلی و چین برداشت به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد کاربرد قارچ‏های مایکوریزا و پوترسین بر صفات بیوشیمیایی، بیوماس تر و خشک اندام هوایی و میزان اسانس گیاه تاثیر داشتند. بیشترین میزان کلروفیل a  و میزان اسانس در تیمار کاربرد قارچ <em>G. mossea</em> و پوترسین با غلظت 2 میلی‏مولار در چین اول مشاهده شدند. بیشترین میزان کلروفیل b و کارتنوئیدها با کاربرد قارچ<br />  <em>G. intraradicese</em> و پوترسین با غلظت 2 میلی‏مولار در چین اول بدست آمد. اما با افزایش طول روز و دما در چین دوم برداشت از میزان رنگیزه‏های فتوسنتزی کاسته شد. بیشترین فعالیت آنتی‏اکسیدانی و فنل کل در تیمار کاربرد قارچ <em>G. intraradicese</em> و عدم محلول­پاشی پوترسین در چین دوم برداشت مشاهده شد. بیوماس تر و خشک اندام هوایی با کاربرد قارچ <em>G. mossea</em> به بیشترین میزان خود رسید؛ اما تفاوت معنی‏داری بین دو غلظت پوترسین مشاهده نشد و تنها نسبت به عدم کاربرد پوترسین افزایش معنی‏داری نشان داد. به‌طورکلی کاربرد هر دو نوع قارچ به عنوان کود زیستی همراه با محلول‏پاشی پوترسین در غلظت 2 میلی‏مولار توانست صفات مورد مطالعه در این تحقیق را به‌طور معنی‏داری بهبود بخشد.fa_IR
dc.format.extent354
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی محیطی گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Iranian Plant Ecophysiological Researchen_US
dc.subjectبیوماسfa_IR
dc.subjectرنگیزه‏های فتوسنتزیfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی‏اکسیدانیfa_IR
dc.subjectکود زیستیfa_IR
dc.subjectمیزان اسانسfa_IR
dc.titleتاثیر قارچ‏های مایکوریزا و محلول‌پاشی پوترسین بر صفات بیوشیمیایی و بیوماس اندام هوایی ریحان سبز (Ocimum ciliatum L.) در دو چین مختلف برداشتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue53
dc.citation.spage47
dc.citation.epage58


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد