نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخاوری نژاد, رمضانعلیfa_IR
dc.contributor.authorملک احمدی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorسلطانی, نداfa_IR
dc.contributor.authorنجفی, فرزانهfa_IR
dc.contributor.authorنژادستاری, طاهرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:47:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:47:19Z
dc.date.available1399-07-09T10:47:19Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:47:19Z
dc.date.issued2019-05-22en_US
dc.date.issued1398-03-01fa_IR
dc.date.submitted2018-07-21en_US
dc.date.submitted1397-04-30fa_IR
dc.identifier.citationخاوری نژاد, رمضانعلی, ملک احمدی, فاطمه, سلطانی, ندا, نجفی, فرزانه, نژادستاری, طاهر. (1398). بررسی خصوصیات فیزیولوژیک جلبک‌های سبز به منظور استفاده از آن‌ها به عنوان سوخت بیو‌دیزل. فیزیولوژی محیطی گیاهی, 14(53), 30-46.fa_IR
dc.identifier.issn7671-2423
dc.identifier.urihttp://ecophysiologi.gorganiau.ac.ir/article_665758.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388718
dc.description.abstractگرم شدن تدریجی زمین به‌دلیل استفاده بی‌رویه از سوخت‌های فسیلی، افزایش قیمت، آلودگی‌های زیست‌محیطی و تولید گازهای گلخانه‌ای سبب شده تا دانشمندان درصدد تولید سوختی تجدیدپذیر و جایگزین سوخت‌های فسیلی باشند. این مطالعه با هدف بررسی پتانسیل چهار گونه جلبک سبز به عنوان مواد خام تولید کننده چربی برای سنتز بیو‌دیزل انجام شد. بعد از خالص‌سازی، نمونه‌هادر محیط کشت BBM و N<sub>8</sub> در دمای 25 درجه سانتی‌گراد تحت نور دائمی و 7 pH نگهداری شدند. نرخ رشد، میزان رنگیزه‌های کلروفیل، کاروتنوئیدها و میزان لیپید نمونه‌ها اندازه‌گیری شدند. میزان کل اسیدهای چرب با کمک دستگاه FTIR و پروفایل اسیدهای چرب با استفاده ازدستگاه GC-Mass سنجیده شد. نتایج نشان داد بالاترین میزان رشد و تولید بیومس و کمترین زمان تقسیم و همچنین بیشترین میزان تولید لیپید مربوط به جلبک سبزISC 94  <em>Scenedesmus </em>spمی‌باشد. در جلبک سبزISC 94  <em>Scenedesmus </em>sp، پالمتیک اسید (74/42 درصد)، استئاریک اسید (56/29 درصد)، پالمیتولئیک اسید (2/10 درصد)، اولئیک اسید (72/6 درصد)، لینولئیک اسید (72/1 درصد)، α- لینولنیک اسید (636/1 درصد) اندازه‌گیری شد. به علاوه، آنالیز لیپیدها نشان داد که 80 درصد اسیدهای چرب از نوع اشباع و غیراشباع با یک پیوند دوگانه بودند. همچنین پالمیتیک اسید و اولئیک اسید مهم‌ترین اسیدهای چرب جداسازی شده می‌باشند. بنابراین<em>سندسموس </em>به‌دلیل تولید بالاترین و بهترین محتوای لیپیدی می‌تواند به‌عنوان یک کاندید مناسب برای سوخت بیو‌دیزل معرفی گردد. <strong> </strong>fa_IR
dc.format.extent904
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی محیطی گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Iranian Plant Ecophysiological Researchen_US
dc.subjectسوخت زیستیfa_IR
dc.subjectجلبک‌های سبزfa_IR
dc.subjectدرصد اسیدهای چرب و کروماتوگرافی گازیfa_IR
dc.titleبررسی خصوصیات فیزیولوژیک جلبک‌های سبز به منظور استفاده از آن‌ها به عنوان سوخت بیو‌دیزلfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پژوهشی میکروبیولوژی نفت، پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue53
dc.citation.spage30
dc.citation.epage46
nlai.contributor.orcid0000-0002-5440-3812


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد