بررسی تأثیر تنظیم کنندههای رشد گیاهی جیبرلیک اسید و 2 و4 –دی کلروفنوکسی استیک اسید بر کاهش ترکیدگی میوه پرتقال تامسون ناول(Citrus sinensis (L.) Osbeck cv. Thomson navel)
(ندگان)پدیدآور
حبیبی, شهروزعبادی, علیلادن مقدم, علیرضارعیت پناه, سیاوشنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی تأثیر تنظیم کنندههای رشد گیاهی بر کاهش ترکیدگی میوه پرتقال تامسون ناول تحقیقی در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی با استفاده از 2و4 – دی کلروفنوکسی استیک اسید در غلظتهای 0-10 و 20 میلیگرم در لیتر و جیبرلیک اسید با غلظتهای 0- 50 و 100 میلیگرم در لیتر در زمانهای حداکثر شکوفاییگلها، ریزش گلبرگها و بلافاصله پس از ریزش فیزیولوژیک میوه در دو سال متوالی (1395 و 1396) به اجرا درآمد. در این آزمایش درصد ترکیدگی میوه، عملکرد میوه، ضخامت پوست میوه، مواد جامد محلول، میزان فعالیت آنزیمهای سلولاز و سوپر اکسیددیسموتاز اندازهگیری شد. بر اساس نتایج، بیشترین اندازه ضخامت پوست مواد جامد، عملکرد و فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز و کمترین فعالیت آنزیم سلولاز و درصد میوههای ترکخورده با استفاده از تیمار 20 میلیگرم در لیتر 2و4 –دی همراه با 100 میلیگرم در لیتر جیبرلیک اسید بدست آمد.
کلید واژگان
آنزیمسلولاز
سوپراکسیددیسموتاز
مرکبات
هورمونهای گیاهی
شماره نشریه
52تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران.گروه باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
گروه باغبانی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران.
گروه بیماری های گیاهی، مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران، مازندران، ایران.




