اثر غلظتهای مختلف کلرور نیکل بر محتوای کربوهیدراتها و پروتئین کل در برگ و میزان مالون دی آلدهید در ریشه گیاه لوبیا (Phaseolus vulgaris L.)
(ندگان)پدیدآور
خاوری نژاد, رمضانعلیرشیدی, نسترننجفی, فرزانه
نوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اثر غلظتهای مختلف کلرور نیکل (NiCl2) بر محتوای کربو هیدراتها و پروتئین کل در برگ و میزان مالون دی آلدهید در ریشه گیاه لوبیا (Phaseolusvulgaris L.) مورد بررسی قرار گرفت. گیاهکهای سه روزه به گلدانهای محتوی محلول غذایی هوگلند در شرایط کنترل شده (١٦ ساعت روشنایی/ ٨ ساعت تاریکی و دمای °C٢٥ در روز و °C١٨ در شب) انتقال یافتند. گیاهان ده روزه با غلظتهای مختلف کلرور نیکل (٠ (شاهد)، ٥، 10، 15، 20، 25، 30، 40 و 50 میکرومولار) به مدت 15 روز تیمار شدند. گیاهان در شرایط کنترل شده رشد کردند و بعد از پانزده روز تیماردهی، جهت سنجشهای فیزیولوژیکی برداشت شدند. با افزایش غلظت کلرور نیکل در محیط کشت گیاه، افزایش معنیدار محتوای مالون دی آلدهیدMDA) ) در ریشه مشاهده شد که نشان دهنده تنش اکسیداتیو در گیاهان در معرض نیکل میباشد. همچنین افزایش پروتئین و افزایش کربوهیدراتهای محلول در برگ در کلیه تیمارها نسبت به نمونه شاهد و نسبت به یکدیگر روند افزایشی معنیداری را نشان داد و کاهش کربوهیدراتهای نامحلول در برگ در غلظتهای بالای نیکل مشاهده گردید.
کلید واژگان
پروتئین کلکربوهیدراتهای محلول و نامحلول
کلرورنیکل
لوبیا
مالون دی آلدهید
شماره نشریه
23تاریخ نشر
2011-12-221390-10-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایرانگروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت معلم، تهران، ایران



