اثر تیمار گلایسین بتائین در کاهش آسیب سرما بر میوه انار در طول انبارمانی
(ندگان)پدیدآور
ملک زاده, پرویزحاتم نیا, علی اصغرنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گلایسین بتائین یکی از ترکیبات تنظیم کننده میباشد که نقش مهمی در سپری کردن تنش سرما در میوهها ایفا مینماید. در این مطالعه، میوههای انار در مرحله رسیده شدن و پس از برداشت بوسیله غلظتهای مختلف گلایسین بتائین (0، 5، 25 و 50 میلیمول) تیمار شده و بهمدت 28 روز در دمای 1 درجه سانتیگراد که القاءکننده تنش سرما بود ذخیرهسازی شدند. با تیمار میوهها بوسیله گلایسین بتائین علائم آسیب سرما، محتوای مالون دیآلدهید و نشست الکترولیت بهطور چشمگیری کاهش و مقدار اسیدآمینه پرولین افزایش پیدا کرد. تیمار میوه انار بوسیله گلایسین بتائین فعالیت آنزیم فنلآلانینآمینولیاز را بهطور معنیداری کاهش داد. در کل نتایج بدستآمده در این مطالعه نشان داد که گلایسین بتائین پتانسیل کاهش دادن علائم تنش سرما را دارا میباشد.
کلید واژگان
پس از برداشتتنش سرما
گلایسین بتائین
میوه انار
شماره نشریه
38تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
1استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه قم، قم2 استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ایلام، ایلام




