بررسی فیتوشیمیایی و آنتیاکسیدانی عصاره میوه گیاه دارویی سنجدL. Elaeagnus angustifolia در رویشگاههای مختلف منطقه شاهرود
(ندگان)پدیدآور
باباخانزاده سجیرانی, اسماعیلموسوی زاده, سید جوادمظفری, خدیجهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گیاه سنجد (Elaeagnus angustifolia L.) به علت وجود متابولیتهای ثانوی فلاونوئید و فنول از خواص آنتی اکسیدانی برخوردار است و به این جهت دارای عملکردهای دارویی فراوان است. از آنجایی که کمیت و کیفیت آن مواد در شرایط آب و هوایی مختلف متغیر میشود، این تحقیق با هدف بررسی تغییرات فیتوشیمیایی و آنتیاکسیدانی عصاره میوههای گیاه سنجد در رویشگاههای مختلف منطقه شاهرود (مجن، میامی و کلامو 1000 - 1400 متر) انجام گرفت. عصاره متانولی میوهها با استفاده از روش خیساندن، میزان فنل و فلاونویید کل در عصارهها با استفاده از روشهای اسپکتروفوتومتری، ارزیابی و مقایسه عملکرد آنتیاکسیدانی با استفاده از روش DPPH انجام گرفت . نتایج نشان داد با افزایش ارتفاع در منطقه کوهستانی مجن (1400 متر)، میزان ترکیبات فنولی، فلاونوییدی و فعالیت آنتیاکسیدانی میوه گیاه افزایش معنیداری پیدا میکند و این موضوع در تایید اثر متقابل تنشهای محیطی موجود در ارتفاعات مختلف رویشگاهی، بر کمیت و کیفیت مواد موثره دارویی گیاهی قابل بحث است.
کلید واژگان
آنتیاکسیدانسنجد (Elaeagnus angustifolia L.)
رویشگاههای مختلف شاهرود
فنل و فلاونویید
گیاهان دارویی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایراناستادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
کارشناسی ارشد باغبانی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان




