نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسن پور, رقیهfa_IR
dc.contributor.authorزعفریان, فائزهfa_IR
dc.contributor.authorرضوانی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorجلیلی, بهیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:46:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:46:18Z
dc.date.available1399-07-09T10:46:17Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:46:18Z
dc.date.issued2019-08-23en_US
dc.date.issued1398-06-01fa_IR
dc.date.submitted2018-11-27en_US
dc.date.submitted1397-09-06fa_IR
dc.identifier.citationحسن پور, رقیه, زعفریان, فائزه, رضوانی, محمد, جلیلی, بهی. (1398). بررسی اثر کادمیم بر تغییرات رنگدانه‌ای، فیتوشیمیایی و آنتی‌اکسیدانی سه گونه دارویی Mentha aquatica L.، Trautv. Eryngium caucasicum و Froriepia subpinnata Ledeb.. اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی, 7(2), 91-103.fa_IR
dc.identifier.issn2322-3235
dc.identifier.urihttp://ecophytochemical.gorganiau.ac.ir/article_668392.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388375
dc.description.abstractکادمیم یکی از خطرناکترین عناصر سنگین است که به طور طبیعی و یا با فعالیت‌های انسانی وارد خاک می‌شود و سبب تنش اکسیداتیو در گیاهان می‌شود. لذا این مطالعه، جهت بررسی اثر کادمیم بر برخی از واکنش‌های فیزیولوژیک سه گیاه معطر شامل پونه (Mentha aquatica L.)، زولنگ (Eryngium caucasicum Trautv.) و اناریجه(Froriepia subpinnata Ledeb.) ، انجام شد. در سه آزمایش گلخانه‌ای، پنج غلظت کادمیم خاک شامل 0، 5، 10، 15 و 20 میلی‌گرم کادمیم در کیلوگرم خاک، در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 1396-1395 بررسی شد. نشاء هر سه گیاه در گلدان‌های آلوده کشت شدند. قبل از مرحله گلدهی کلروفیل a، b، کاروتنوئید، فنل، فلاونوئید و ظرفیت آنتی‌اکسیدان اندام‌های هوایی اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد رنگدانه‌های برگ در هر سه گیاه با افزایش سطح کادمیم به صورت خطی کاهش یافت، اما میزان کاهش کاروتنوئید نسبت به کلروفیلa وb کمتر بود. همچنین کلروفیلb نسبت به کلروفیل a حساسیت بیشتری به کادمیم نشان داد. در حالی که فنل، فلاونوئیدها و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی گیاهان با افزایش سطح کادمیم افزایش یافت. گیاه پونه بیشترین میانگین فنل (89/65 میلی‌گرم در گرم)، فلاونوئید (88/146 میلی‌گرم در گرم) و فعالیت آنتی‌اکسیدان (49/98 درصد) را به خود اختصاص داد. در مجموع نتایج نشان داد رنگدانه‌های گیاهی تحت تاثیر سمیت کادمیم قرار گرفتند و با توجه به این که گیاهان مورد نظر غنی از ترکیبات آنتی‌اکسیدان هستند؛ افزایش این ترکیبات در مواجه با تنش کادمیم نشان‌ دهنده‌ی نوعی مکانسیم دفاعی سه گیاه برای مقابله با تنش می-باشد.fa_IR
dc.format.extent769
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofاکوفیتوشیمی گیاهان داروییfa_IR
dc.relation.ispartofEco-phytochemical Journal of Medicinal Plantsen_US
dc.subjectعناصر سنگینfa_IR
dc.subjectفلاونوئیدfa_IR
dc.subjectفنلfa_IR
dc.subjectکلروفیلfa_IR
dc.subjectگیاهان معطرfa_IR
dc.subjectگیاهان داروییfa_IR
dc.titleبررسی اثر کادمیم بر تغییرات رنگدانه‌ای، فیتوشیمیایی و آنتی‌اکسیدانی سه گونه دارویی Mentha aquatica L.، Trautv. Eryngium caucasicum و Froriepia subpinnata Ledeb.fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری- ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentﮔﺮوه زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت، داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﯽ واﺣﺪ ﻗﺎﺋﻢﺷﻬﺮ، ﻗﺎﺋﻢﺷﻬر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه خاک‌شناسی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساریfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue2
dc.citation.spage91
dc.citation.epage103


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد