• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی
    • دوره 6, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی
    • دوره 6, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی فیتوشیمیایی و اثر ضد قارچی اسانس گیاه دارویی Artemisia persica Boiss. در مقایسه با بورنئول سنتزی علیه قارچ Aspergillus niger

    (ندگان)پدیدآور
    مقتدر, محمدسالاری, حسنمظفری, حسینفرهمند, آرمیتا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    692.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    اسانس گیاه دارویی درمنه ایرانی (Artemisia persica Boiss.) حاوی مواد موثره­ بورنئول و 1و8-­­­سینئول بوده و این ترکیبات آلی دارای خواص ضدمیکروبی و ضدقارچی می­باشند. در این پژوهش به جهت بررسی کمیت و کیفیت اسانس گیاه درمنه ایرانی در رویشگاه کرمان و میزان تاثیر بازدارندگی آن بر رشد قارچ آسپرژیلوس (Aspergillus niger)، سرشاخه­های گیاه در مرحله قبل از گلدهی گیاه (PF)، از رویشگاه طبیعی آن در حوالی کرمان در خردادماه 1394 جمع‌آوری گردید. اسانس­گیری به روش تقطیر با آب (طرح کلونجر) انجام شد و سپس ترکیبات تشکیل­دهنده اسانس با دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) شناسایی گردید. بررسی اثر ضد قارچی اسانس گیاه علیه رشد قارچ آسپرژیلوس به روش چاهک با اندازه‌گیری قطر‌هاله عدم رشد بررسی شد و تعیین  MICنیز به روش ماکرودایلوشن در آزمایشگاه ارزیابی گردید. نتایج نشان داد بازده اسانس این گیاه (v/w) 55/1 درصد، از 39 ترکیب شناسایی شده در اسانس گیاه با خلوص 21/98 درصد از مهمترین مواد: بورنئول (82/32 درصد)، 1و8-سینئول (32/18 درصد)، کامفور (64/8 درصد) و کامفن (75/6 درصد) تشکیل شده است و اینکه اسانس درمنه ایرانی با رقت‌های 1، 2/1 دارای قدرت مهارکنندگی قابل ملاحظه­ای بر این سویه قارچ آسپرژیلوس نیجر در مقایسه با آنتی‌بیوتیک فلوکونازول می­باشد. بورنئول سنتزی هم با رقت 10 درصد هم قدرت مهارکنندگی قابل ملاحظه­ای بر رشد قارچ آسپرژیلوس نیجر داشت. اثر ضد قارچی اسانس گیاه درمنه ایرانی می­تواند به درصد بالای ترکیب‌های بورنئول و 1 و8-سینئول موجود در آن مرتبط دانست و احتمالاً بتوان از اسانس این گیاه به‌عنوان یک داروی گیاهی با اثرات ضدقارچی در صنایع مختلف غذایی، بهداشتی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلید واژگان
    اسانس
    بورنئول
    درمنه
    سینئول
    Artemisia persica
    Aspergillus niger

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2018-11-22
    1397-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
    سازمان پدید آورنده
    کارشناسی‌ارشد، گروه تنوع زیستی، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران.
    استادیار، گروه اکولوژی، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران.
    استادیار، گروه اکولوژی، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران.
    گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران.

    شاپا
    2322-3235
    URI
    http://ecophytochemical.gorganiau.ac.ir/article_626841.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388348

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب