نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنژادحبیب وش, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorمهدوی کیا, حسنfa_IR
dc.contributor.authorتوفیق, سمیراfa_IR
dc.contributor.authorعلیمحمدیان, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorامیرفتحی, گیتیfa_IR
dc.contributor.authorپناهی, شادابfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:46:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:46:07Z
dc.date.available1399-07-09T10:46:06Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:46:07Z
dc.date.issued2017-11-22en_US
dc.date.issued1396-09-01fa_IR
dc.date.submitted2016-09-24en_US
dc.date.submitted1395-07-03fa_IR
dc.identifier.citationنژادحبیب وش, فاطمه, مهدوی کیا, حسن, توفیق, سمیرا, علیمحمدیان, مجید, امیرفتحی, گیتی, پناهی, شاداب. (1396). بررسی تأثیر زمان برداشت بر رنگ، کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی Achillea wilhelmsii C. Koch (مطالعه موردی: گردنه قوشچی در استان آذربایجان غربی). اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی, 5(3), 47-64.fa_IR
dc.identifier.issn2322-3235
dc.identifier.urihttp://ecophytochemical.gorganiau.ac.ir/article_600529.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388319
dc.description.abstractبومادران (<em>Achillea wilhelmsii </em>C. Koch.)، متعلق به تیره Asteraceae می‌باشد. این گیاه به‌طور وسیعی در رویشگاه‌های مختلف ایران یافت می‌شود و برای درمان بیماری‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این تحقیق، سرشاخه‌های گیاه در سه مرحله مختلف قبل گلدهی (اردیبهشت)، گلدهی (خرداد) و پس از آن (تیرماه) از رویشگاه طبیعی آن در سال 1395، از منطقه قوشچی (ارومیه) در استان آذربایجان غربی جمع‌آوری گردید. نمونه اسانس‌ها با استفاده از دستگاه تقطیر با آب (طرح کلونجر) استخراج و مواد موثره نمونه‌ها با استفاده از دستگاه کروماتوگراف گازی (GC) و دستگاه کروماتوگراف گازی متصل به طیف سنج جرمی ((GC/MS شناسایی گردید. نتایج نشان داد در زمان‌های مختلف برداشت علاوه بر تغییر رنگ و بازده اسانس، کمیت و کیفیت مواد موثره اسانس‌ها نیز متغیر است. ترکیبات کامفور (5/57 درصد) و کامفن (56/8 درصد) از بیشترین مقدار خود در فاز قبل از گلدهی گیاه گزارش شدند و پس از گلدهی از میزان آنها کاسته شد ولی بالعکس ترکیبات اوکالیپتول (18/13 درصد)، بورنئول (91/18 درصد)، بی سیکلو-هپتان (43/0 درصد) و توجون (35/15 درصد) در مرحله پایان گلدهی به بالاترین مقدار خود می رسد. آنالیز یافته‌ها نشان می‌دهد که اسانس گیاه در مراحل مختلف رشد و نمو از کمیت و کیفیت متفاوت مواد موثره برخوردار است و به تناسب با آن از عملکرد متفاوت دارویی نیز برخوردار خواهد بود.fa_IR
dc.format.extent554
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofاکوفیتوشیمی گیاهان داروییfa_IR
dc.relation.ispartofEco-phytochemical Journal of Medicinal Plantsen_US
dc.subjectآذربایجان غربیfa_IR
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectاوکالیپتولfa_IR
dc.subjectارومیهfa_IR
dc.subjectبومادران (Achillea wilhelmsii C. Koch.)fa_IR
dc.subjectفنولوژیfa_IR
dc.subjectگیاهان داروییfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر زمان برداشت بر رنگ، کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی Achillea wilhelmsii C. Koch (مطالعه موردی: گردنه قوشچی در استان آذربایجان غربی)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاﺳﺘﺎدﯾﺎر ﮔﺮوه ﮔﯿﺎﻫﺎن داروﯾﯽ، ﻣﺮﮐﺰ آﻣﻮزش ﻋﺎﻟﯽ ﺷﻬﯿﺪ ﺑﺎﮐﺮی ﻣﯿﺎﻧﺪوآب، داﻧﺸﮕﺎه اروﻣﯿﻪ، اروﻣﯿﻪ، آذرﺑﺎﯾﺠﺎن ﻏﺮﺑﯽ، اﯾﺮانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه گیاهان دارویی، مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه گیاهان دارویی، مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentمرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده منابع طبیعی ، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس، گروه گیاهان دارویی، مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی، ایران.fa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue3
dc.citation.spage47
dc.citation.epage64


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد