نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهمتی, خدایارfa_IR
dc.contributor.authorشعبانی, ادریسfa_IR
dc.contributor.authorبشیری صدر, زین العابدینfa_IR
dc.contributor.authorاکبر پور, وحیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:45:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:45:47Z
dc.date.available1399-07-09T10:45:47Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:45:47Z
dc.date.issued2014-08-23en_US
dc.date.issued1393-06-01fa_IR
dc.date.submitted2014-05-21en_US
dc.date.submitted1393-02-31fa_IR
dc.identifier.citationهمتی, خدایار, شعبانی, ادریس, بشیری صدر, زین العابدین, اکبر پور, وحید. (1393). تاثیر جهت جغرافیایی تاج درخت روی فلاونوئیدهای نارنجین و هسپریدین در میوههای نابالغ چهار گونه از مرکبات. اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی, 2(2), 10-19.fa_IR
dc.identifier.issn2322-3235
dc.identifier.urihttp://ecophytochemical.gorganiau.ac.ir/article_555395.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388218
dc.description.abstractنارنجین و هسپریدین از مواد ثانویه فلاونوئیدی موجود در میوه مرکبات هستند که در صنایع دارویی اهمیت فراوانی دارند. به منظور بررسی این ترکیبات در چهار گونه مرکبات پژوهشی در قالب طرح اسپلیت پلات بر پایه کاملاً‌ تصادفی در سه تکرار انجام شد. در این آزمایش از میوه‌های چهار گونه مرکبات شامل، نارنگی محلی،پرتقال محلی، نارنج و لیمو ترش مازندران در چهار جهت جغرافیایی تاج درختان (شمال، جنوب، مشرق و مغرب) در مراحل اولیه رشد میوه به ‌منظور اندازه‌گیری کمی و کیفی فلاونوئید‌های نارنجین و هسپریدین استفاده شد. متغیر‌های اندازه‌گیری شده شامل وزن میوه، قطر میوه، ضخامت پوست میوه، ماده خشک میوه، میزان عصاره کل و مقدار نارنجین و هسپریدین موجود در عصاره کل  بود. نتایج نشان داد که وزن، قطر و ضخامت پوست میوه، مقادیر ماده خشک میوه، میزان عصاره کل میوه و همچنین مقدار نارنجین و هسپریدین موجود در عصاره کل، در ارقام و جهات جقرافیایی متفاوت اختلاف معنی دار داشته است، به‌طوری‌که بیشترین درصد ماده خشک (9/58) در جهت جنوبی و بیشترین عصاره کل (8/2گرم در صد گرم ماده خشک) در جهت غرب در میوه‌ها تولید شده است. بیشترین میزان نارنجین (8/8 درصد) در گونه لیموترش درجهت شمالی تولید گردید. همچنین بیشترین میزان هسپریدین (2/5 درصد) در پرتقال محلی تولید شد و اختلافی از نظر تولید هسپریدین در جهات مختلف وجود نداشت. در میوه گونه‌های پرتقال محلی و نارنگی محلی نارنجین و در نارنج و لیمو ترش هسپریدین تولید نگردید. بنابراین به منظور استخراج نارنجین گونه لیموترش در جهت شمال قابل توصیه است.fa_IR
dc.format.extent819
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofاکوفیتوشیمی گیاهان داروییfa_IR
dc.relation.ispartofEco-phytochemical Journal of Medicinal Plantsen_US
dc.subjectجهات جغرافیاییfa_IR
dc.subjectگونه‌های مرکباتfa_IR
dc.subjectنارنجین و هسپریدینfa_IR
dc.titleتاثیر جهت جغرافیایی تاج درخت روی فلاونوئیدهای نارنجین و هسپریدین در میوههای نابالغ چهار گونه از مرکباتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار -گروه باغبانی -دانشکده کشاورزی -دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد علوم باغبانی -دانشکده کشاورزی -دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار -سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه باغبانی -دانشکده کشاورزی -دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساریfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue2
dc.citation.spage10
dc.citation.epage19


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد