• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Fisheries Sciences
    • Volume 9, Issue 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Fisheries Sciences
    • Volume 9, Issue 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Antioxidant properties of sodium acetate, sodium citrate and sodium lactate on lipid oxidation in rainbow trout (Onchorhynchus mykiss) sticks during refrigerated storage (4˚C)

    (ندگان)پدیدآور
    Haghparast, S.Kashiri, H.Shabanpour, B.Pahlavani, M. H.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    183.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    This study was carried out to investigate the rate of lipid oxidation in fresh rainbow trout (Onchorhynchus mykiss) and in the sticks treated by (2.5% w/v) sodium acetate (NaA), sodium citrate (NaC) and sodium lactate (NaL). The pH value, free fatty acid (FFA), thiobarbituric acid (TBA) and sensory evaluation (odor, flavor and color) were determined on 0, 3, 6, 9 and 12 days of storage. The results showed that TBA and FFA in control were significantly higher than those in the other groups (P
    کلید واژگان
    Rainbow trout
    Antioxidant
    Sodium salt
    Lipid oxidation
    Refrigerated storage

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2010-01-01
    1388-10-11
    ناشر
    Agricultural Research,Education and Extension Organization

    شاپا
    1562-2916
    2322-5696
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/ijfs.2018.114084
    https://jifro.areeo.ac.ir/article_114084.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/3865

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب