• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی آموزش محیط زیست و توسعه پایدار
    • دوره 7, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی آموزش محیط زیست و توسعه پایدار
    • دوره 7, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تمایل دانشجویان به خرید غذا‌های ارگانیک: کاربرد تئوری توسعه‌یافته‌ رفتار برنامه‌ریزی‌شده

    (ندگان)پدیدآور
    سبحانی, سید محمدجوادجمشیدی, امیدنوروزی, عباس
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    6.370 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف این پژوهش توسعه‌ مدلی نظام‌مند در جهت ارزیابی تمایل دانشجویان به خرید غذاهای ارگانیک از طریق رهیافت‌ تئوری رفتار برنامه‌ریزی‌شده بوده است. علاوه بر مؤلفه‌های تئوری رفتار برنامه‌ریزی‌شده، این پژوهش مؤلفه‌هایی مانند تگرش اخلاقی، انگیزه سلامت و نگرانی محیط‌زیستی را بر رفتار مصرف دانشجویان موردمطالعه قرار داده است. در این پژوهش اطلاعات موردنیاز از میان 420 دانشجوی رشته‌های کشاورزی به شیوه‌ی نمونه‌گیری در دسترس جمع‌آوری شد. ابزار پژوهش شامل پرسش‌نامه‌ای بود که روایی محتوای آن توسط گروهی از استادان دانشگاه تهران و تربیت مدرس تأیید گردید. پایایی پرسش‌نامه نیز با استفاده از شاخص‌های مربوطه در حد مطلوب به دست آمد. داده‌های به‌دست‌آمده به روش مدل‌سازی معادلات ساختاری تحلیل شد تا میزان رابطه‌ علی بین مؤلفه‌های پژوهش مشخص شود. نتایج نشان دادند که تئوری توسعه‌یافته رفتار برنامه‌ریزی‌شده، تمایل به خرید غذای ارگانیک را در میان دانشجویان را در حد مطلوب تبیین می‌کند (629/0R2=). در میان مؤلفه‌های مدل توسعه‌یافته، دو مؤلفه اضافه‌شده شامل نگرش اخلاقی و انگیزه سلامت اثر مستقیم و معنی‌داری را بر تمایل به خرید غذای ارگانیک توسط دانشجویان داشته‌اند. همچنین نگرانی‌های محیط‌زیستی با اثر بر متغیر میانجی نگرش به‌صورت غیرمستقیم بر تمایل به خرید دانشجویان اثر گذاشته است. بنابراین پژوهش حاضر با افزودن مؤلفه‌ها و ساختار‌های جدید در مدل رفتار برنامه‌ریزی‌شده، قدرت پیش‌بینی چارچوب پیشنهادی را در تعیین تمایل دانشجویان برای رفتار خرید مواد غذایی ارگانیک بهبود داده است.
    کلید واژگان
    غذای ارگانیک
    نگرانی‌های محیط‌زیستی
    انگیزه سلامت
    نگرش اخلاقی
    تئوری رفتار برنامه‌ریزی‌شده

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2018-09-23
    1397-07-01
    ناشر
    دانشگاه پیام نور
    Payame Noor University
    سازمان پدید آورنده
    دکتری ترویج و آموزش کشاورزی،‌ دانشگاه تربیت مدرس
    سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه علمی کاربردی جهاد، مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره)
    سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه علمی کاربردی جهاد، مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره)

    شاپا
    2322-3057
    2538-5984
    URI
    https://dx.doi.org/10.30473/ee.2018.5058
    http://ee.journals.pnu.ac.ir/article_5058.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/386003

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب