تمایل دانشجویان به خرید غذاهای ارگانیک: کاربرد تئوری توسعهیافته رفتار برنامهریزیشده
(ندگان)پدیدآور
سبحانی, سید محمدجوادجمشیدی, امیدنوروزی, عباسنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف این پژوهش توسعه مدلی نظاممند در جهت ارزیابی تمایل دانشجویان به خرید غذاهای ارگانیک از طریق رهیافت تئوری رفتار برنامهریزیشده بوده است. علاوه بر مؤلفههای تئوری رفتار برنامهریزیشده، این پژوهش مؤلفههایی مانند تگرش اخلاقی، انگیزه سلامت و نگرانی محیطزیستی را بر رفتار مصرف دانشجویان موردمطالعه قرار داده است. در این پژوهش اطلاعات موردنیاز از میان 420 دانشجوی رشتههای کشاورزی به شیوهی نمونهگیری در دسترس جمعآوری شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامهای بود که روایی محتوای آن توسط گروهی از استادان دانشگاه تهران و تربیت مدرس تأیید گردید. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از شاخصهای مربوطه در حد مطلوب به دست آمد. دادههای بهدستآمده به روش مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل شد تا میزان رابطه علی بین مؤلفههای پژوهش مشخص شود. نتایج نشان دادند که تئوری توسعهیافته رفتار برنامهریزیشده، تمایل به خرید غذای ارگانیک را در میان دانشجویان را در حد مطلوب تبیین میکند (629/0R2=). در میان مؤلفههای مدل توسعهیافته، دو مؤلفه اضافهشده شامل نگرش اخلاقی و انگیزه سلامت اثر مستقیم و معنیداری را بر تمایل به خرید غذای ارگانیک توسط دانشجویان داشتهاند. همچنین نگرانیهای محیطزیستی با اثر بر متغیر میانجی نگرش بهصورت غیرمستقیم بر تمایل به خرید دانشجویان اثر گذاشته است. بنابراین پژوهش حاضر با افزودن مؤلفهها و ساختارهای جدید در مدل رفتار برنامهریزیشده، قدرت پیشبینی چارچوب پیشنهادی را در تعیین تمایل دانشجویان برای رفتار خرید مواد غذایی ارگانیک بهبود داده است.
کلید واژگان
غذای ارگانیکنگرانیهای محیطزیستی
انگیزه سلامت
نگرش اخلاقی
تئوری رفتار برنامهریزیشده
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-09-231397-07-01
ناشر
دانشگاه پیام نورPayame Noor University
سازمان پدید آورنده
دکتری ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرسسازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه علمی کاربردی جهاد، مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره)
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه علمی کاربردی جهاد، مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره)
شاپا
2322-30572538-5984




