نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعمارلو, ایمانfa_IR
dc.contributor.authorمشایخی, کامبیزfa_IR
dc.contributor.authorخادم پیر, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:34:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:34:45Z
dc.date.available1399-07-09T10:34:44Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:34:45Z
dc.date.issued2017-02-19en_US
dc.date.issued1395-12-01fa_IR
dc.date.submitted2013-02-04en_US
dc.date.submitted1391-11-16fa_IR
dc.identifier.citationعمارلو, ایمان, مشایخی, کامبیز, خادم پیر, محمد. (1395). بررسی اثر محلول‌پاشی اسیدسالیسیلیک بر روی برخی از خصوصیات کیفی گیاه سیب‌زمینی. مجله تولید گیاهان زراعی, 9(4), 221-233. doi: 10.22069/ejcp.2017.2255.fa_IR
dc.identifier.issn2008-739X
dc.identifier.issn2008-7403
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22069/ejcp.2017.2255.
dc.identifier.urihttp://ejcp.gau.ac.ir/article_3441.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/384458
dc.description.abstractگیاه سیب‌زمینی محصول فصل خنک است و در مناطقی که تابستان گرم و طولانی دارند به خوبی رشد نمی‌کند، در نتیجه پوست نازک‌تری را تشکیل می‌دهد که به راحتی از گوشت جدا می‌شود. از مواد شیمیایی که در سال‌های اخیر، اثرات آن‌ها بر روی گیاهان پیازی و غده‌ای کار شده است می‌توان سالیسیلات‌ها را نام برد. بنابراین پژوهشی در سال 1391 روی گیاه سیب‌زمینی رقم سانته صورت گرفت تا تاثیر ترکیب‌های اسیدسالیسیلیک روی برخی از خصوصیات کیفی گیاه مورد بررسی قرار گیرد. این پژوهش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با پنج تیمار در چهار تکرار در مزرعه سیب‌زمینی، واقع در روستای ولیک‌آباد شهرستان گرگان انجام شد. محلول‌پاشی در پنج سطح (صفر، 20، 100، 500 و 1000پی‌پی‌ام) روی گیاهان مورد نظر در پنج مرحله و به فاصله دو هفته از یکدیگر صورت گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که برخی از خصوصیات مورفولوژیکی گیاه از جمله ارتفاع بوته تا اولین گل، تعداد غده در هر بوته، وزن کل غده‌های یک بوته و برخی از خصوصیات کیفی از جمله میزان کلروفیل برگ، میزان ضخامت پوست غده، میزان سفتی غده، نشاسته غده و میزان کاهش وزن یک کیلو غده در طول انبارداری، به طور معنی‌داری تحت تاثیر تیمارهای اعمال شده قرار گرفتند. به طوری که بیش‌ترین ارتفاع بوته، کلروفیل برگ، ضخامت پوست غده، سفتی غده، نشاسته غده و پایداری وزن غده‌ها در طی انبارداری، مربوط به غلظت 500پی‌پی‌ام و هم‌چنین بیش‌ترین تعداد غده در بوته و وزن کل غده‌های بوته، مربوط به تیمار اسید‌سالیسیلیک با غلظت 1000پی‌پی‌ام مشاهده شد.fa_IR
dc.format.extent396
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و انجمن زراعت و اصلاح نباتات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله تولید گیاهان زراعیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22069/ejcp.2017.2255.
dc.subjectاسید‌سالیسیلیکfa_IR
dc.subjectسیب‌زمینیfa_IR
dc.subjectمحلول‌پاشیfa_IR
dc.subjectخصوصیات کیفیfa_IR
dc.subjectکشاورزی پایدارfa_IR
dc.titleبررسی اثر محلول‌پاشی اسیدسالیسیلیک بر روی برخی از خصوصیات کیفی گیاه سیب‌زمینیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentناظر باغات انگورfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه کشاورزی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentddfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue4
dc.citation.spage221
dc.citation.epage233


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد