بررسی اثر محلولپاشی اسیدسالیسیلیک بر روی برخی از خصوصیات کیفی گیاه سیبزمینی
(ندگان)پدیدآور
عمارلو, ایمانمشایخی, کامبیزخادم پیر, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گیاه سیبزمینی محصول فصل خنک است و در مناطقی که تابستان گرم و طولانی دارند به خوبی رشد نمیکند، در نتیجه پوست نازکتری را تشکیل میدهد که به راحتی از گوشت جدا میشود. از مواد شیمیایی که در سالهای اخیر، اثرات آنها بر روی گیاهان پیازی و غدهای کار شده است میتوان سالیسیلاتها را نام برد. بنابراین پژوهشی در سال 1391 روی گیاه سیبزمینی رقم سانته صورت گرفت تا تاثیر ترکیبهای اسیدسالیسیلیک روی برخی از خصوصیات کیفی گیاه مورد بررسی قرار گیرد. این پژوهش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با پنج تیمار در چهار تکرار در مزرعه سیبزمینی، واقع در روستای ولیکآباد شهرستان گرگان انجام شد. محلولپاشی در پنج سطح (صفر، 20، 100، 500 و 1000پیپیام) روی گیاهان مورد نظر در پنج مرحله و به فاصله دو هفته از یکدیگر صورت گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس دادهها نشان داد که برخی از خصوصیات مورفولوژیکی گیاه از جمله ارتفاع بوته تا اولین گل، تعداد غده در هر بوته، وزن کل غدههای یک بوته و برخی از خصوصیات کیفی از جمله میزان کلروفیل برگ، میزان ضخامت پوست غده، میزان سفتی غده، نشاسته غده و میزان کاهش وزن یک کیلو غده در طول انبارداری، به طور معنیداری تحت تاثیر تیمارهای اعمال شده قرار گرفتند. به طوری که بیشترین ارتفاع بوته، کلروفیل برگ، ضخامت پوست غده، سفتی غده، نشاسته غده و پایداری وزن غدهها در طی انبارداری، مربوط به غلظت 500پیپیام و همچنین بیشترین تعداد غده در بوته و وزن کل غدههای بوته، مربوط به تیمار اسیدسالیسیلیک با غلظت 1000پیپیام مشاهده شد.
کلید واژگان
اسیدسالیسیلیکسیبزمینی
محلولپاشی
خصوصیات کیفی
کشاورزی پایدار
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و انجمن زراعت و اصلاح نباتات ایرانسازمان پدید آورنده
ناظر باغات انگورعضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه کشاورزی گرگان
dd
شاپا
2008-739X2008-7403




