• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تولید گیاهان زراعی
    • دوره 6, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تولید گیاهان زراعی
    • دوره 6, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    کمی سازی واکنش جوانه زنی گندم در واکنش به دما و پتانسیل آب

    (ندگان)پدیدآور
    نوذری نژاد, مهینزینلی, ابراهیمسلطانی, افشینسلطانی, الیاسکامکار, بهنام
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    983.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    برای کمی سازی واکنش سرعت جوانه ‏زنی به دما در تعیین دماهای کاردینال انتخاب مدل مناسب بسیار مهم است. پژوهش حاضر به منظور ارزیابی مدل‏های رگرسیونی غیر‏خطی برای توصیف سرعت جوانه‏زنی گندم (رقم مروارید) به دما و پتانسیل آب صورت گرفت. بدین منظور سرعت جوانه‌زنی بذور در دماهای 5، 10، 15، 20، 25، 30 و 37 درجه سانتی‌گراد و پتانسیل‌های رطوبتی صفر، 2/0-، 4/0- ، 6/0- و 8/0- مگاپاسکال اندازه‌گیری شد. برای توصیف سرعت جوانه‏زنی در مقابل دما و پتانسیل آب مدل‏های دندان‏مانند، دوتکه‏ای، بتا (اصلی)، بتا (تغییریافته) ارزیابی شدند. نتایج نشان داد مدل دندان‏مانند نسبت به مدل‏های دیگر واکنش سرعت جوانه‏زنی به دما و پتانسیل آب را بهتر توصیف می کند. دمای پایه، دمای مطلوب تحتانی، مطلوب فوقانی و دمای سقف برای جوانه‏زنی گندم در شرایط عدم تنش به ترتیب 5/1، 8/23، 0/33 و 0/41 درجه سانتی‏گراد بدست آمدند. به‏جز دمای پایه برای جوانه‏زنی، سایر دماهای کاردینال تحت تأثیر پتانسیل آب تغییر معنی‏داری نداشتند. ساعت بیولوژیک برای جوانه‏زنی نیز در پتانسیل‏های مختلف آب بین حدود 34 تا 51 ساعت بود. ساعت بیولوژیک به‏ازای هر واحد افزایش پتانسیل آب (مگاپاسکال) حدود 20 ساعت کاهش یافت. از این پارامترها و روابط به‏دست آمده می‏توان برای پیش‏بینی زمان تا جوانه‏زنی و یا سبزشدن گندم در شرایط نرمال و دامنه‏وسیعی از تنش خشکی استفاده نمود.
    کلید واژگان
    پتانسیل آب
    جوانه زنی
    دما
    گندم
    مدل های رگرسیونی غیرخطی
    تکنولوژی بذر

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2014-02-20
    1392-12-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و انجمن زراعت و اصلاح نباتات ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    استادیار گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    استاد گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
    دانشیار گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

    شاپا
    2008-739X
    2008-7403
    URI
    http://ejcp.gau.ac.ir/article_1518.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/384309

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب