تأثیر سویههای باکتری سودوموناس (Pseudomonas fluorescens) بر صفات مرفوفیزیولوژیک و جذب عناصر غذایی در برخی ارقام برنج
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور مطالعه اثر باکتریهای محرک رشد بر صفات مرفوفیزیولوژیک و جذب عناصر غذائی دو رقم برنج، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار در سال زراعی89-1388 در موسسۀ تحقیقات برنج رشت به اجرا درآمد. عامل رقم در 2 سطح (هاشمی و خزر) و سویههای باکتری سودوموناس در هشت سطح بههمراه یک تیمار با مصرف کود شیمیایی (بدون باکتری)) در نظر گرفته شدند. در این آزمایش، اثر رقم و اثر باکتری بر بیشتر صفتهای مورد مطالعه معنیدار بود. بیشتر ویژگیهای مورد مطالعه در رقم خزر در مقایسه با رقم هاشمی واکنش بهتری به باکتریهای محرک رشد گیاه نشان دادند. نتایج نشان داد که باکتریهای محرک رشد تمام ویژگیهای مورد ارزیابی برنج را در مقایسه با شاهد بهبود بخشید. استفاده از این ریزجانداران باعث افزایش نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم و آهن در بافتهای گیاه شد، اما بر روی جذب منیزیم تأثیری نداشت. در بین سطوح مختلف باکتری، تیمار تلقیح بذر با سویههای 168، 177 و 93 نسبت به بقیه سویهها اثر بارزتری بر تمامی صفتهای مورد ارزیابی داشتند.
کلید واژگان
باکتری¬های محرک رشدبرنج
وزن خشک
صفات مرفوفیزیولوژیک
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2012-05-211391-03-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و انجمن زراعت و اصلاح نباتات ایرانشاپا
2008-739X2008-7403




