درونپوشانی عصارۀ بابونه در نانوذرات تهیه شده با تکنیک رسوب با ضد حلال
(ندگان)پدیدآور
باقری, لیلاشامخی, محمد امیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش اتانول به عنوان ضدحلال برای رسوب دادن محلول پروتئین آب پنیر و تولید ذرات بدون هسته و ذرات بارگذاری شده با عصارهی بابونه استفاده شد. بازده درونپوشانی برای نسبت وزنی-وزنی 1 به 20 عصاره به پروتئین، 81% بدست آمد. به منظور بهبود پایداری نانوذرات، پروتئین به روش آنزیمی درهمتنیده شد. ذرات تولید شده در مقیاس نانومتری و توزیع اندازه ذرات به صورت دونمایی بود. نتایج اسپکتروسکوپی فروسرخ (FTIR) مشخص کرد که عصاره در درون پروتئینهای آب پنیر محصور شده و پیوند کوالانسی بین دیواره و ماده هستهای ایجاد نشده است. مشاهده با میکروسکوپ نیروی اتمی نشان داد که ذرات تهیه شده از پروتئینهای درهمتنیده شده به روش آنزیمی، دارای ارتفاع کمتری هستند. درهمتنیدن آنزیمی پروتئینها بهوسیلهی FTIR تایید شد. پایداری نانوذرات در برابر هضم پپسینی در اثر درهمتنیدن مولکولهای پروتئین، افزایش یافت. در همتنیدن پروتئینهای آب پنیر به روش آنزیمی ساختار نانوذرات را بهبود بخشید و متعاقبا پایداری آنها در محیط شبیهسازی شده دستگاه گوارش افزایش و سرعت رهایش عصاره در شرایط شبیهسازی شده معده کاهش یافت.
کلید واژگان
ترسیب با ضدحلالدرهم تنیدن
عصاره ی بابونه
نانوذرات پروتئین آب پنیر
رهایش هدفمند
علوم و صنایع غذایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-05-221396-03-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences
سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سروستاندانشگاه آزاد اسلامی، واحد سروستان
شاپا
2423-35442423-3803