• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بهینه‌سازی شرایط استخراج بتالاین از چغندر قرمز به کمک مایکروویو و ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره بدست آمده

    (ندگان)پدیدآور
    کوشش, سمیهگلمکانی, محمدتقی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    637.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیدهسابقه و هدف: استخراج به کمک مایکروویو یکی از روش‌های نوین، سریع و کارآمد جهت استخراج ترکیبات زیست فعال می‌باشد. هدف از این پژوهش بهینه‌سازی استخراج بتالاین و ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره متانولی چغندر قرمز به کمک مایکروویو بود.مواد و روش‌ها: اثر متغیرهای مستقل سطح توان مایکروویو (300-100 وات)، زمان (15-1 دقیقه) و نسبت حلال به نمونه (30-10 میلی‌لیتر بر گرم) بر بازدهی کل استخراج، فعالیت بازدارندگی رادیکال آزاد، میزان فنل، فلاوونوئید و بتالاین (بتازانتین و بتاسیانین) کل با استفاده از طرح آماری مرکب مرکزی مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته‌ها: طبق نتایج بدست آمده، میزان فنل، فلاوونوئید و بتالاین کل با افزایش زمان استخراج کاهش معنی‌داری یافتند. افزایش همزمان توان مایکروویو و نسبت حلال به نمونه منجر به افزایش معنی‌دار (05/0p) میزان فنل، فلاوونوئید و بتالاین کل گردید. شرایط بهینه استخراج فنل، فلاوونوئید و بتالاین به کمک مایکروویو شامل توان 300 وات، زمان 1 دقیقه و نسبت حلال به نمونه 30 میلی‌لیتر بر گرم بود. برعکس، افزایش همزمان توان مایکروویو و نسبت حلال به نمونه منجر به کاهش معنی‌دار (05/0p) بازدهی کل استخراج گردید. شرایط بهینه بالاترین بازدهی کل استخراج توان 100 وات، زمان 15 دقیقه و نسبت حلال به نمونه 10 میلی‌لیتر بر گرم بود. استنتاج: از روش استخراج به کمک مایکروویو می‌توان جهت استخراج ترکیبات زیست فعال در مدت زمان کوتاه‌تر و با مصرف انرژی کمتر استفاده نمود.چکیدهسابقه و هدف: استخراج به کمک مایکروویو یکی از روش‌های نوین، سریع و کارآمد جهت استخراج ترکیبات زیست فعال می‌باشد. هدف از این پژوهش بهینه‌سازی استخراج بتالاین و ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره متانولی چغندر قرمز به کمک مایکروویو بود.مواد و روش‌ها: اثر متغیرهای مستقل سطح توان مایکروویو (300-100 وات)، زمان (15-1 دقیقه) و نسبت حلال به نمونه (30-10 میلی‌لیتر بر گرم) بر بازدهی کل استخراج، فعالیت بازدارندگی رادیکال آزاد، میزان فنل، فلاوونوئید و بتالاین (بتازانتین و بتاسیانین) کل با استفاده از طرح آماری مرکب مرکزی مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته‌ها: طبق نتایج بدست آمده، میزان فنل، فلاوونوئید و بتالاین کل با افزایش زمان استخراج کاهش معنی‌داری یافتند. افزایش همزمان توان مایکروویو و نسبت حلال به نمونه منجر به افزایش معنی‌دار (05/0p) میزان فنل، فلاوونوئید و بتالاین کل گردید. شرایط بهینه استخراج فنل، فلاوونوئید و بتالاین به کمک مایکروویو شامل توان 300 وات، زمان 1 دقیقه و نسبت حلال به نمونه 30 میلی‌لیتر بر گرم بود. برعکس، افزایش همزمان توان مایکروویو و نسبت حلال به نمونه منجر به کاهش معنی‌دار (05/0p) بازدهی کل استخراج گردید. شرایط بهینه بالاترین بازدهی کل استخراج توان 100 وات، زمان 15 دقیقه و نسبت حلال به نمونه 10 میلی‌لیتر بر گرم بود. استنتاج: از روش استخراج به کمک مایکروویو می‌توان جهت استخراج ترکیبات زیست فعال در مدت زمان کوتاه‌تر و با مصرف انرژی کمتر استفاده نمود.
    کلید واژگان
    استخراج
    بتالاین
    چغندر قرمز
    مایکروویو
    علوم و صنایع غذایی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2015-09-23
    1394-07-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    Gorgan University Of Agricultural Sciences
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه شیراز
    دانشگاه شیراز

    شاپا
    2423-3544
    2423-3803
    URI
    http://ejfpp.gau.ac.ir/article_2806.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383930

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب