• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تولید و بسته بندی نوشیدنی تخمیری فراسودمند از شیره خرما با کمک لاکتوباسیلوس رامنوسوس

    (ندگان)پدیدآور
    کرباسی, مهریموسوی, سید محمدیارمند, محمد سعید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    447.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: هدف اصلی این پژوهش تولید نوشیدنی فراسودمند از شیره خرما به کمک لاکتوباسیلوس رامنوسوس و بررسی عوامل موثر بر ماندگاری آن طی زمان نگهداری به مدت 12 هفته می‌باشد. مواد و روش‌ها: تخمیر توسط لاکتوباسیلوس رامنوسوس در دمای°C 37 به مدت 48 ساعت انجام گرفت. سینتیک رشد و تغییرات عوامل محیطی نظیر pH، اسیدیته، افزایش فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات فنولی طی تخمیر بررسی شد. در مرحله بعد، نوشیدنی تخمیری به دست آمده با شکر و اسید سیتریک فرموله شده و در ظروف شیشه‌ای و پلی اتیلن ترفتالات بسته‌بندی گردید. نوشیدنی‌ها تحت شرایط مختلف دما (دمای محیط و °C4) و نور (بسته‌بندی در بطری‌های رنگی و شفاف) به مدت 12 هفته نگهداری شدند و در فاصله‌های زمانی 14روزه، آزمایش‌های شیمیایی شامل شدت رنگ، مقدار ترکیبات فنولی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و آزمایش‌های میکروبی شامل شمارش کلی میکروبی و تعیین کپک و مخمر روی نمونه‌ها انجام شد.یافته‌ها: نتایج به دست آمده از بررسی منحنی رشد نشان داد که جمعیت باکتریایی لاکتوباسیلوس رامنوسوس پس از 20 ساعت به بیش از 108 سلول بر میلی‌لیتر رسید. لازم به ذکر است که این باکتری در پایان دوره رشد لگاریتمی خود pH را به کمتر از 3/4 کاهش داد که از نظر ممانعت از رشد سایر میکروارگانیسم‌های ناخواسته و تکنولوژیکی مورد توجه است. آزمایش‌ها نشان دادند که با توجه به تاثیر معنی‌دار زمان، نور، دما و بسته‌بندی (05/0>P)، نمونه‌های نوشیدنی، در بطری‌های شیشه‌ای، دمای °C 4 و شرایط بدون نور بیشترین خواص فراسودمند مربوط به ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی را دارا بودند. همچنین با انجام آزمون میکروبی در هیچ یک از نمونه‌های نگهداری شده، آلودگی کپک و مخمر و باکتری‌های مزوفیل هوازی دیده نشد و ارزیابی حسی نیز تغییرات معنی‌داری را در پارامترهای اندازه‌گیری شده نشان نداد.P)، نمونه‌های نوشیدنی، در بطری‌های شیشه‌ای، دمای °C 4 و شرایط بدون نور بیشترین خواص فراسودمند مربوط به ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی را دارا بودند. همچنین با انجام آزمون میکروبی در هیچ یک از نمونه‌های نگهداری شده، آلودگی کپک و مخمر و باکتری‌های مزوفیل هوازی دیده نشد و ارزیابی حسی نیز تغییرات معنی‌داری را در پارامترهای اندازه‌گیری شده نشان نداد.استنتاج: نتایج مشخص می‌کند که نوشیدنی شیره خرما باید به عنوان محصولی با مدت زمان ماندگاری متوسط و در بهترین حالت به مدت 6 هفته عرضه شود تا بیشترین فواید سلامتی‌بخش را از نظر آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنولی داشته باشد. ا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا ا ا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا اا ا ا ا ا
    کلید واژگان
    شیره خرما
    تخمیر لاکتیکی
    نوشیدنی فراسودمند
    بسته‌بندی
    تغییرات شیمیایی
    میکروبیولوژی مواد غذایی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2015-09-23
    1394-07-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    Gorgan University Of Agricultural Sciences
    سازمان پدید آورنده
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    هیئت علمی/ دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران
    هیئت علمی/دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

    شاپا
    2423-3544
    2423-3803
    URI
    http://ejfpp.gau.ac.ir/article_2805.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383929

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب