• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی
    • دوره 4, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی
    • دوره 4, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بهینه سازی فرآیند خشک کردن جعفری با استفاده از روش ترکیبی هوای داغ- مایکروویو

    (ندگان)پدیدآور
    نوری, مجتبیکاشانی نژاد, مهدیدارایی گرمه خانی, امیربلندی, مرضیه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.598 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این پژوهش خشک کردن جعفری با استفاده از سه روش خشک کردن با هوای داغ (در دماهای50، 60 و 70 درجه ‏سانتی‌گراد‏)، مایکروویو (در توان‌های 90، 180، 360، 600 و 900 وات) و روش ترکیبی هوای داغ-‏‎ ‎مایکروویو انجام شد. ‏انتخاب سطوح بهینه برای خشک کردن در روش ترکیبی، با بررسی آزمایشات کیفی نمونه‌های خشک شده صورت گرفت. ‏همچنین 8 مدل ریاضی بر داده‌های آزمایش برازش داده شد و کیفیت برازش آنها‎ ‎مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مقایسه ‏نتایج آن‌ها نشان داد مدل پیج برای تخمین تغییرات رطوبت و توصیف رفتار خشک شدن جعفری مناسب است. همچنین ‏بررسی فرآیند خشک کردن ترکیبی و آزمایشات کیفی محصول نهایی حاصل از آن نشان داد این روش می‌تواند تا مقدار ‏قابل توجهی باعث بهبود پارامترهای کیفی مثل رنگ، جذب مجدد آب، مقدار ویتامین ث و کاهش زمان خشک شدن ‏جعفری شود. نتایج نشان داد که دمای خشک کن هوای داغ و توان مایکروویو بر سرعت خشک شدن جعفری اثر مهمی ‏دارند و با افزایش دما و توان خشک کن، زمان خشک شدن کاهش می یابد. طولانی‌ترین زمان فرآیند خشک شدن جعفری ‏در خشک کردن با هوای داغ و در دمای 50 درجه سانتی‌گراد‏ مشاهده شد که 420 دقیقه به طول انجامید. این زمان در ‏فرآیند خشک کردن ترکیبی باعث کاهش 43/66% در زمان خشک شدن جعفری نسبت به خشک کردن با هوای داغ 50 ‏درجه سانتی‌گراد‏ گردید.‏
    کلید واژگان
    بهینه سازی
    جعفری
    خشک کردن ترکیبی
    مدل‌سازی
    تکنولوژی مواد غذایی
    مهندسی علوم و صنایع غذایی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2012-11-21
    1391-09-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    Gorgan University Of Agricultural Sciences
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
    دانشیار دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    مربی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاداسلامی واحد آزادشهر
    استادیار گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

    شاپا
    2423-3544
    2423-3803
    URI
    http://ejfpp.gau.ac.ir/article_1565.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383905

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب