مدل سازی دانسیته ظاهری طی خشک کردن انگور پیش تیمارشده با اولتراسوند و کربوکسی متیل سلولز
(ندگان)پدیدآور
طهماسبی پور, منوردهقان نیا, جلالسیدلو هریس, سید صادققنبرزاده, بابکنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
خشک کردن مواد غذایی می¬تواند اثرات منفی بر ویژگی¬های کمی و کیفی این محصول¬ها از جمله میزان تخلخل و چگالی ظاهری داشته باشد. لذا، به منظور بهبود این ویژگی¬ها، می¬توان از فن¬آوری¬های جدید استفاده کرد. در این پژوهش، تغییرات چگالی ظاهری طی خشک¬کردن انگور پیش¬تیمار¬¬شده با امواج فراصوت به مدت 10، 20 و 30 دقیقه و کربوکسی متیل سلولز در سه غلظت 1/0، 2/0 و 3/0 درصد مورد بررسی قرار گرفت. به منظور خشک¬کردن دانه¬های انگور، از یک خشک¬کن تونلی آزمایشگاهی استفاده شد و چگالی ظاهری نمونه¬ها در طی خشک¬کردن محاسبه گردید. نتایج نشان داد که چگالی ظاهری نمونه¬های انگور، با افزایش زمان فراصوت و کاهش غلظت کربوکسی متیل سلولز، افزایش می¬یابد. در ادامه نیز، مدل¬سازی چگالی ظاهری، توسط مدل¬های موجود در منابع و مدل¬های پیشنهادی در این پژوهش، صورت گرفت و یکی از مدل¬های پیشنهادی (مدل 6 جدول 2)، به عنوان مناسب¬ترین مدل پیش¬بینی¬کننده تغییرات چگالی ظاهری در انگور هنگام خشک¬کردن انتخاب شد.
کلید واژگان
"کشمش""تغییرات حجمی"
"پوشش خوراکی"
مهندسی علوم و صنایع غذایی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2012-11-211391-09-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences
سازمان پدید آورنده
دانشگاه تبریزدانشگاه تبریز
دانشگاه تبریز
دانشگاه تبریز
شاپا
2423-35442423-3803




